Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kasparov izbore ocijenio kao 'najprljavijima' u ruskoj povijesti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski oporbeni čelnik Gari Kasparov nazvao je u ruske parlamentarne izbore "najnepoštenijim izborima" u "ruskoj novijoj povijesti" i rekao da planira položiti cvijeće pred zgradu Središnjeg izbornog povjerenstva kao spomen na umrlu demokraciju.

"Mislim da je svima potpuno jasno da su ovi izbori bili
najnepošteniji i najprljaviji u čitavoj suvremenoj povijesti Rusije", rekao je na tiskovnoj konferenciji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kasparov: Ovo je silovanje izbornog sustava Slika nije dostupna Kasparov upozorava na prijevare na parlamentarnim izborima

Ustvrdio je da su urede njegova pokreta Druga Rusija u ponedjeljak napali aktivisti prokremaljskog pokreta mladeži Naši i da je osmero predstavnika oporbe pritom ozlijeđeno.

Bivši šahovski prvak izjavio je dan prije da će u ponedjeljak navečer položiti cvijeće ispred zgrade Središnjeg izbornog povjerenstva kako bi simbolično odao počast umrloj ruskoj demokraciji. Na tiskovnoj konferenciji bio je puno neodređeniji.

Jedinstvena Rusija, stranka Vladimira Putina, premoćno je pobijedila na nedjeljnim izborima osvojivši 64,1 posto glasova, ispred komunista (11,6 posto), ultranacionalista bliskih Kremlju (LDPR) Vladimira Žirinovskog (8,2 posto) i Pravedne Rusije, prokremaljske ljevice (7,8).

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene