Odbjegli haaški optuženik Radovan Karadžić koji je u Beogradu radio kao bioenergetičar pod imenom Dragan David Dabić, poznat je među onima koji se bave alternativnom medicinom i redovito je držao predavanja i surađivao s časopisom 'Zdrav život'.


U redakciji časopisa 'Zdrav život' agenciji Beta je potvrđeno da je Dragan David Dabić surađivao s tim listom.

Vezani članci Rita Ora (Foto: Instagram) Iznenadila i obožavatelje: Slavna Kosovarka na novoj je naslovnici potpuno gola Slika nije dostupna Opet rade probleme: 'Jednostavno ne mogu vjerovati, gade mi se'

'Ne znamo je li to Radovan Karadžić, ali to je čovjek s fotografije koju smo vidjeli na televiziji', izjavili su Karadžićevi suradnici.

Liječnik pod imenom David Dabić 23. svibnja je na beogradskom popularnom izletištu Adi Ciganliji, u okviru festivala zdravog života, održao predavanje o temi 'Kako njegovati vlastite energije'.

U Centru za kulturu Smederevo 10. prosinca prošle godine dr. Dragan David Dabić, 'neuropsihijatar, istraživač u području psihologije i bioenergije' održao je predavanje o temi 'Odnos mirovanja i meditacije'.

Glavni urednik časopisa 'Zdrav život' Goran Kojić ispričao je u utorak da je Dragana (Davida) Dabića prvi put vidio 2007. godine na Festivalu zdravog života.

'Vidio sam Dabića pet-šest puta. Imao je gustu sijedu bradu, ponekad je nosio rep ili imao na glavi pletenicu. Često je nosio crni šešir, držao do imidža boema... Jedini problem s Dabićem imao sam zbog njegove želje da se ispod teksta potpiše kao neuropsihijatar. Kad sam zatražio da mi pokaže diplomu, ispričao mi je da se rastao od supruge koja je otišla u Ameriku i ponijela njegovu diplomu i da zbog toga ne može dokazati titulu kojom se predstavljao. Zato sam ga u feljtonu potpisao kao 'duhovni istraživač Dragan Dabić'', rekao je Kojić.
Otkriće da je 'duhovni istraživač' bio dio medicinske alternative , potvrđeno je u najavi Trećeg festivala zdravog života iz 2008. u kojoj stoji da će David Dabić održati predavanje o temi 'Kako njegovati vlastite energije' na Adi Ciganliji.

Dragan David Dabić bavio se i liječenjem alternativnim načinima. Imao je i svoju internet stranicu www.psy-help-energy.com , slobodno se reklamirao i nudio usluge. Nazivao je sebe 'well-being - usklađivač bioenergije'. U ordinaciji se bavio pomlađivanjem, proljepšavanjem kvantnom energo- kozmetikom.

Bavio se i tretmanom bolnih stanja i sindroma, pomagao sportašima, nudio antistress programe poslovnim ljudima, a prodavao je i bioenergetski aktivni nakit.

Karadžić se bavio mjerenjem i uklanjanjem štetnih zračenja, kao i obukom budućih bioenergetičara.

>> Karadžićev brat: 'On zna koliko je i koliko nije kriv'

>> Karadžić se branio šutnjom

>> Gdje se sve skrivao Radovan Karadžić?

>> Karadžić je uhićen u autobusu još prošlog petka?

>> VIDEO: Uhićen jedan od najtraženijih bjegunaca

>> Srpski mediji: Karadžić je uhićen kada je krenuo na ljetovanje u Split

>> Karadžić je živio u Beogradu i radio kao liječnik alternativne medicine

>> 'Karadžić nije služio vojsku i piškio je u krevet'

>> 'Žalosno je da su Gotovina i Karadžić sada na istom mjestu'

Sa svoje internet stranici Karadžić je poručivao:

- Mi smo energetska bića. Brojni energetski procesi u nama, o kojima ovise sve funkcije našeg organizma, odvijaju se pod utjecajem energija višeg podrijetla , (kozmička energija, prana, mana, organska energija, kvantna energija, Sveti duh ...) One teku u nama i oko nas, one su naše najveće dobro i izvor zdravlja i blagostanja.

- Zastoj u energetskom protoku vodi u pad vitalne energije i umor, što je početak svih problema sa zdravljem. Ozdravljenje, iscjeljenje nije moguće bez ponovne uspostave energetske ravnoteže. Ona se uspostavlja HQ energijom. Naučimo liječiti sebe i druge, Energetska podrška i u zdravlju i u bolesti, obuka za samopomoć

- Najzdravija i najsigurnija njega lica Humanom kvantnom energijom. Kapilare kože postaju elastičnije, šire se, krv i kisik čiste i hrane stanice, koje se brže obnavljaju.

- Astma program, Problemi odrastanja, Adolescencije, Ovisnosti, Otklanjanje seksualnih smetnji i smetnji plodnosti, Diabetes, Psihičke smetnje, napetost, nemir, depresija, smetnje koncentracije i pamćenja

- Uspjeh u sportu ovisi o sposobnosti mišića da ponavlja akcije, o 'grčnoj spremnosti'. Tijekom akcije vrši se depolarizacija mišićnih stanica, vlakana. Depolarizirana mišićna ćelija je energetski prazna. Sljedeća mišićna akcija ovisi o brzini i obujmu ponovnog energetskog punjenja stanice, repolarizacije

- Poslovni ljudi, biznismeni i svi zaposleni i brižni ljudi: s vrlo malo sistematskog pristupa, život može biti bolji, lakši, sigurniji, dulji, produktivniji. Zdravlje je najbolja investicija, bolest je biološka i ekonomska propast. Ne čekajte menadžerske bolesti, dajte nam vaše zdravlje, mi ćemo ga unaprijediti i učvrstiti.

- Uvijek ima pomoći: Više nikad nećete biti sami i bespomoćni. S vama smo mi, svi naši stručnjaci, članovi i posjetitelji . Nema bezizlaznih situacija.