Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Srpski mediji: Karadžić je uhićen na putu za Split

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uhićenje haškog optuženika Radovana Karadžića glavna je tema svih dnevnih listova u utorak, koji uz službena priopćenja i izjave donose i poneku pojedinost iz neimenovanih izvora.

"Politika" piše da je Karadžić prilikom uhićenja kod sebe imao putnu torbu pa se pretpostavlja da je želio napustiti Beograd. List piše da je imao obojanu kosu i bradu, a prenosi i nagađanja da je uhićen u Košutnjaku, na području općine Vračar ili na obližnjem Kosmaju.

Pročitajte i ovo Nina Obuljen Koržinek Plenkovićeva uzdanica Ministrica je puna vjere i nade: ''Kazneni zakon unaprijedit će status novinara'' Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a Za Dnevnik Nove TV Predsjednik HND-a o obratu u slučaju lex AP: "Ovo je ustupak pod pritiskom, ali i zamka. Sad imamo još više razloga za prosvjed''

Beogradski tabloid "Press", pod naslovom "Uhićen Karadžić", navodi da je "najtraženiji haaški optuženik uhićen u ponedjeljak u Beogradu kada je krenuo na ljetovanje u Split". Po navodima lista, imao je lažne dokumente, dugu obojanu kosu i bradu.

Dnevnik "Blic" piše da je Karadžića prije mjesec dana locirala Sigurnosno-informativna agencija te da je čekala potvrdu identiteta. Potvrdu su, tvrdi list, dobili u petak, preko vikenda sve pripremili i u akciju krenuli u ponedjeljak oko 19 sati.

Svi mediji prenose izjave svjetskih dužnosnika koji su uhićenje Karadžića nazvali prekretnicom u suradnji Srbije s Tribunalom te ocijenili da je to "dobra vijest za međunarodnu zajednicu" i "dobra vijest u svijetlu onoga što se očekuje od Srbije".

Podsjeća se i da su na slobodi još dvojica haaških optuženika - ratni zapovjednik vojske bosanskih Srba, general Ratko Mladić i nekadašnji politički lider Srba iz Hrvatske Goran Hadžić, te da je prije nešto više od mjesec dana u Pančevu uhićen i nešto kasnije izručen Tribunalu Stojan Župljanin.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene