Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Karadžić se branio šutnjom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istražni sudac Okružnog suda vijeća za ratne zločine u Beogradu Milan Dilparić potvdio je da je saslušao Radovana Karadžića. Na pitanje je li donio rješenje o ispunjenju pretpostavki za izručenje Karadžića Haaškom sudu Dilparić je kratko odgovorio: "Sve je završeno".

Radovan Karadžić na saslušanju nije negirao identitet, a saslušanje je počelo oko 1 sat iza ponoći i trajalo je oko sat i pol vremena.

Pročitajte i ovo Kazna nezadovoljnom sucu, ilustracija - 1 Narušio ugled Kažnjen sudac koji je odgađao rasprave zbog zlovolje, dobit će po džepu Radovan Dobronić, predsjednik Vrhovnog suda Najduži štrajk Dobronić u ponedjeljak s predsjednicima sudova o štrajku

Karadžićev odvjetnik Svetozar Vujačić izjavio je da je njegov klijent prilikom saslušanja rekao kako je uhićen još u petak., te da je od tada držan u pritvoru 'u nekoj sobi'. Istražni sudac bio je iznenađen tim podatkom i rekao kako će ti navodi biti ispitani.

Vujačić tvrdi da su Karadžiću prilikom uhićenja stavili 'nekakav šešir na glavu', te stoga ne zna tko ga je uhitio. Pred istražnim sucem branio se šutnjom i slučaj nazvao farsom. 

Karadžić je odbio hranu, smršavio je, ali je smiren i staložen. Pregledao ga je liječnik i zaključio da je zdrav. Do izručenja Haaškom sudu bit će pritvoren.

Prema proceduri, Karadžić se neće izjašnjavati o krivnji pred domaćim sudstvom, već u Hagu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene