Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dragan Vasiljković, poznatiji kao kapetan Dragan podnio je još jednu žalbu australskom Saveznom sudu u pokušaju da spriječi svoje izručenje Hrvatskoj.


Čini se da će ovom žalbom Vasiljković iscrpiti sve svoje pravne mogućnosti da izbjegne izručenje te da će to biti njegov posljednji pokušaj da ishodi puštanje na slobodu, ocjenjuju mediji. Očekuje se da će Savezni sud donijeti odluku o njegovoj žalbi 2. veljače.

Vezani članci Slika nije dostupna Kapetan Dragan tuži Hrvatsku, želi van iz zatvora Slika nije dostupna Sud objavio zašto je odbio ključni dokaz Vasiljkovićeve obrane

>> Kapetan Dragan ostaje u australskom zatvoru

>> Kapetan Dragan tuži Hrvatsku, želi van iz zatvora

Konačna odluka o izručenju Vasiljkovića, koji se u Australiji koristi imenom Daniel Snedden, u rukama je ministra unutarnjih poslova Brendana O'Connora od svibnja, nakon što je Visoki sud odobrio njegovo izručenje, a zbog ove žalbe ministar neće donijeti odluku još neko vrijeme.

O'Connorov ured je potvrdio da ministar neće donijeti odluku o izručenju dok je u tijeku postupak pred Saveznim sudom.

Hrvatska je zahtjev za izručenjem Australiji uputila još 2006., a Vasiljkovića sumnjiči za ratne zločine nad zarobljenim hrvatskim vojnicima i policajcima u Kninu i Bruškoj u veljači 1993. te za ratni zločin protiv civila.

Vasiljković se nalazi u zatvoru Silverwater u Sydneyu. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju