Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uložio novu žalbu

Kapetan Dragan tuži Hrvatsku, želi van iz zatvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dragan Vasiljković, poznatiji kao kapetan Dragan i optuženik za ratne zločine počinjene u Hrvatskoj, optužuje Hrvatsku da ga progoni bez zakonske osnove te traži svoje trenutno puštanje iz australskog zatvora.

Vasiljković je, šest mjeseci nakon što je australski Vrhovni sud oslobodio put za izručenje tog bivšeg zapovjednika srpskih paravojnih postrojbi, podnio novu žalbu Federalnom sudu. Tvrdi da ga Hrvatska želi 'ispitati za zločine po zakonskoj osnovi koja ne postoji i za navodno počinjen ratni zločin', piše The Australian.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ratni zločin mučenja Australska sutkinja: 'Kapetan Dragan' počinio ratni zločin! Slika nije dostupna Osramotili Hrvatsku Prijava zbog propuštanja rokova u vezi kapetana Dragana

>> Kapetan Dragan: Ponosan sam na svoju prošlost

Podsjetimo, Vasiljkovića, koji se u Australiji predstavlja kao Daniel Snedden, u svibnju je uhitila federalna policija, nakon 43 dana bijega. On se navodno spremao napustiti Australiju jahtom. Trenutno se nalazi u zatvoru Silverwater, u Sydneyju.

55-godišnji Vasiljković u Hrvatskoj je optužen za mučenje ratnih zarobljenika u lipnju i srpnju 1991. godine te zapovijedanje napadom paravojnih postrojbi na nebranjenu Glinu, tijekom kojeg su ubijeni i civili.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene