Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

Povratak korjenima

OGLAS KOJEM JE TEŠKO REĆI NE Dva jutra zemlje i posao, a sve što treba jest preseliti se

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ovaj otok ima vrlo neobičan plan za povećanje populacije. Mnogima će zvučati i atraktivan.

Trgovina na malom kanadskom otoku doslovce je pretrpana tisućama prijava za posao, nakon što su njezini vlasnici ponudili dva jutra zemlje i posao onom tko bi bio voljan doći raditi tamo.

Pročitajte i ovo Ilustracija Iscrpljeni vatrogasci Zombi požari usred zime stvaraju goleme probleme u Kanadi: Stručnjaci objasnili koliko su opasni Ubojstva u Kanadi istraga policije Horor u Kanadi: Muškarac (29) ubio pet članova obitelji, među njima i dvomjesečnu bebu

Riječ je o trgovini u selu Whycocomaghu na otoku Cape Breton, oglas za posao koji se pojavio na Facebooku nije ponudio "velik novac", već je sugerirao da vlasnici trgovine imaju "puno zemlje na raspolaganju", prenosi Independent. Na oglas se javilo preko 3500 osoba.

Oglas je ponudio dva jutra zemlje svakome tko prihvati posao i ostane na tom poslu pet ili više godina.

"Imamo uhodan biznis u srcu Cape Bretona, bogat poslovima, zemljom i potencijalom, ali nemamo ljude", piše u oglasu.

"Jeste li netko tko traži jednostavniji život, blizak prirodi i na području koje još uvijek ima tople obroke i tjedne zabave?

Ne možemo vam dati velik novac, ali možemo vam pružiti divan život. Tražimo osobe koje vode brigu o okolišu, koje žele biti dio zajednice i koje neće gledati na posao kod nas, kao da rade za nas, već na način da svi radimo zajedno kako bi stvorili nešto čime ćemo se ponositi", stoji nadalje u oglasu.

Navedeni otok ima odljev stanovništva jer su zabranili razvoj korporativnog sektora, nauštrb očuvanja okoliša.

Vlasnice dućana, Sandee Maclean i Heather Coulombe, uspješno su putem navedenog oglasa zaposlile tri žene, koje se ubrzo očekuje na novom radnom mjestu.

Koristili i Trumpa kao mamac

Međutim, nije to prvi put da taj otok daje neobičan poziv ljudima da se dosele tamo. U veljači su ponudili Amerikancima, kojima bi pobjeda Donalda Trumpa na izborima bila previše za izdržati, da se presele na Cape Breton.

"Nemojte čekati izbor Donalda Trumpa za predsjednika kako biste tek onda tražili novo mjesto za život", pisalo je tad na internetskim stranicama otoka.

"Započnite novi život na Cape Bretonu, gdje žene mogu raditi pobačaje, muslimani se mogu normalno kretati i gdje su jedini zidovi oni koji nose krovove našim izrazito povoljnih kuća", pisalo je na web stranicama otoka.

Nije poznato je li i taj oglas imao uspjeh kao ovaj najnoviji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene