Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pripreme za obranu

Južna Koreja postavila projektil dometa 10 km

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Južnokorejska vojska je u zoni demilitiziranog područja postavila projektil i provjeravala svoje borbene sposobnosti kako bi se uspješno mogla oduprijeti sjevernim susjedima.

Na nedavno napadnutom otoku, gdje su četiri osobe ubijene i tisuće evakuirane, postavljen je projektil zemlja-zrak, dometa do 10 kilometara. Istovremeno su diljem zemlje ratni veterani i pripadnici civilnih grupa prosvjedovali.

Pročitajte i ovo Ilustracija hutisti ne posustaju Militanti pogodili dva broda i dva američka razarača! Ilustracija zatvorili sedam plaža Stravičan napad u plićaku: "Nitko nije vidio da dolazi morski pas"

Na korejskom poluotoku trenutno vlada atmosfera visokih tenzija. Pyongyang je nedavno otkrio svoj razvijeni program za obogaćivanje uranija, što im omogućuje izradu nuklearnih bombi. To otkriće je izašlo na vidjelo tek nakon artiljerijskog napada na južnokorejski otok, piše Reuters.

>> Južna Koreja očekuje nove napade Sjeverne Koreje

Sa stalnim provokacijama izolirana Sjeverna Koreja pokušava nastaviti nuklearne pregovore. No, ne postoje uvjeti za pregovore o nuklearnom naoružanju Sjeverne Koreje, složile su se Južna Koreja i ruski predstavnik Grigorij Loginov, koji je nedavno stigao u Južnu Koreju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene