Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Puno neobičnih slučajeva

Iznenadna smrt čelnog čovjeka Lukoila: Neki sumnjaju da nije slučajnost, kritizirao je Putina

Vladimir Putin
Vladimir Putin Foto: Afp
Čelni čovjek druge najveće ruske naftne kompanije je umro, što je treća misteriozna smrt u posljednjih 18 mjeseci.

Vladimir Nekrasov (66) predsjednik upravnog odbora Lukoila, preminuo je iznenada - što je posljednji u nizu smrtnih slučajeva visokog profila ruskih naftnih tajkuna. Mnoge misteriozne smrti povezane su s energetskim sektorom od početka rata Vladimira Putina u Ukrajini.

Ruski državni mediji objavili su da preliminarni rezultati liječnika bili da je Nekrasov patio od "akutnog zatajenja srca". Brojni kritičari Putinovog režima tvrde da iza nedavnog vala smrti stoje ubojstva.

Njegova smrt uslijedila je nakon smrti tajkuna Ravila Maganova (67) koji je pao s prozora elitne moskovske Centralne kliničke bolnice.

Pročitajte i ovo Pogled iz Sderota na Gazu Iz minute u minutu VIDEO/FOTO Izraelska vojska objavila jezivu snimku: "Javljam ti se s mobitela Židovke. Ubio sam nju i njezinog muža." Netanyahu: "Stojimo pred sljedećom fazom, ona dolazi"

Pročitajte i ovo Kaos u Saboru - 31 KAOS U VISOKOM DOMU Premijer ponovno govorio u Saboru: "Vidjeli smo opstrukciju, destrukciju i izljeve mržnje"

Postojale su sumnje na ubojstvo, ali službeno je Maganov bio u bolnici zbog "dugotrajnog problema sa srcem" i pao je s prozora šestog kata i umro na mjestu.

Milijarder Alexander Subbotin (43), također povezan s energetskim divom Lukoilom u kojem je bio menadžer, a pronađen je mrtav u svibnju. Jedna je teorija da je Subbotin, koji je također bio vlasnik brodarske tvrtke otrovan.

I tijelo energetskog šefa Igora Shkurka (49) zamjenika generalnog direktora Yakutskenerga, otkriveno je u njegovoj ćeliji u pritvorskom centru nakon što je optužen za primanje mita, piše The Sun.

Stručnjaci vjeruju da bi smrt najmanje 39 prethodno ubijenih osoba visokog profila - od oligarha do znanstvenika, pa čak i generala - mogla pokazati sjenovitu i krvavu ruku Kremlja.

Pročitajte i ovo Ilustracija U Sisku Strašna prometna nesreća: U naletu autobusa poginuo biciklist

Sergey Grishin poznat pod nadimkom Scarface, oligarh koji je Meghan i Harryju prodao vilu u Kaliforniji - umro je od sepse nakon što je kritizirao Putina.

A u međuvremenu je znanstvenik Andrey Botikov - koji je stvorio cjepivo Sputnik V - zadavljen remenom u svom stanu.

Jon Sweet, umirovljeni vojni obavještajni časnik američke vojske, i Mark Toth, analitičar nacionalne sigurnosti, opisali su Putina kao voditelja "moderne FSB-ove verzije Murder Inc."

Pročitajte i ovo Filip Zavadlav Od Nobelove nagrade do hipija VELIKA GALERIJA Cirkusom počeo, cirkusom završio: Pogledajte u kakvom je izdanju Filip Zavadlav dočekao presudu

Murder Inc. bila je organizirana kriminalna skupina koja je djelovala u SAD-u - i vjeruje se da je odgovorna za više od 1000 ubojstava u 1930-ima.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene