Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U posljednjih deset dana policiji u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice prijavljena su dva slučaja pokušaja otmice djece - djevojčice i dječaka.


U blizini škola u Kosovskoj Mitrovici povećan je broj policajaca, a roditelji djece su u panici, piše Blic.

Vezani članci Koronavirus, BiH U BiH preminula 61 osoba, dio zemlje zatvara kafiće i uvodi policijski sat: U Srbiji brojka novozaraženih u padu Na Trgu bana Jelačića na čovjeka pao dio konstrukcije sa zgrade Na Trgu bana Jelačića na čovjeka pao dio konstrukcije sa zgrade, teško je ozlijeđen: "Samo je ležao i mislila sam da je gotov. To je bio grozomoran zvuk željeza"

'Moj sin je izašao iz škole i krenuo prema kući. Oko pet metara od zgrade, dok je prelazio ulicu, ispred njega se zaustavio crveni automobil i nepoznati muškarac od njega je zatražio telefon pod izgovorom da 'hitno mora obaviti poziv'. Rekao mu je i da nije iz Mitrovice, nego iz Beograda. Moj sin je otišao do stana uzeti telefon jer ga nije imao kod sebe, ali nije imao kredita i to mu je i objasnio kada se vratio do njega, ali taj muškarac je zatražio da pođe s njim i da mu pokaže neke dijelove grada. Rekao je: 'Ako ti nije problem, pođi sa mnom da mi pokažeš neke dijelove Mitrovice, jer ne poznajem dovoljno grad'. Mališan mu je odgovorio da ne može i da mora u školu', ispričao je Nebojša Milutinović, otac 11-godišnjeg dječaka.

BORBA ZA SLOBODU Zemlja u kojoj budućnost, novac i politiku nadzire tek skupina ljudi

'Govorio mu je: 'Molim te, pođi sa mnom. Slobodno, ja sam dobar dečko, ja ti neću ništa. Na kraju krajeva, prebacit ću te do škole.' Mali mu je onda rekao da ne može ići s njim. On mu je opet ponavljao da slobodno pođe i da mu neće ništa. Onda je moj sin zakoračio da uđe u automobil, ali se srećom odmah vratio i počeo bježati jer se uplašio. Sve se to jasno vidi na snimku kamera na kladionici u blizini, koji sam također predao policiji. Vidi se i da ga je ovaj čekao minutu-dvije u automobilu i zatim pobjegao', kaže Milutinović.

Uvjeren je da je muškarac želio oteti njegovog sina na temelju onoga što je dječak ispričao i onoga što je vidio na snimci nadzorne kamere. Ovaj je slučaj prijavljen ali tužitelj je ocijenio da 'nema elemenata za kazneno djelo pokušaja otmice'. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook