Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Britanski tabloid 'The Sun' objavio je transkript snimke napravljene u kokpitu američkog lovca u Iraku koja prikazuje kako su dva američka pilota greškom pogodila savezničko vozilo pri čemu je poginuo jedan britanski vojnik. Snimku pogledajte u video prilogu.


List je objavio isječke razgovora dvojice pilota, snimku je stavio na svoje internetske stranice i predao ga je britanskim televizijskim kućama koje ga danas prikazuju.

Vezani članci Pride zastava u Hamburgu Iskupljenje za desetljeća diskriminacije: Njemački zastupnici izglasali odštete gej vojnicima Hrvatska vojska - 2 Nove tenzije na relaciji Zagreb - Beograd: "Njih smeta sve, oni i dalje drže svoju javnost u nekoj polutenziji. Albanska većina na Kosovu priznata je od skoro cijelog EU-a"

'K vragu! Idemo u zatvor', uzviknuo je jedan od pilota kad je
shvatio pogrešku, čuje se na snimci.

Matty Hull, 25-godišnji britanski vojnik, ubijen je u zračnom napadu 28. ožujka 2003. godine kad su dva pilota gađala kolonu vozila.

Andrew Walker koji je bio zadužen za britansku istragu o tom slučaju osudio je odbijanje britanskog ministarstva obrane da prikaže videosnimku.