Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izraelski obavještajac vjeruje da je

Je li Asad protiv pobunjenika upotrijebio nervni plin?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki državni tajnik John Kerry raspitao se kod izraelskog premijera Benjamina Netanyahua o tvrdnji tamošnjeg obavještajca da je Bašar al-Asad protiv pobunjenika koristio kemijsko oružje i nije dobio potvrdu.

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu nije mogao potvrditi izjave izraelskog obavještajnog stručnjaka da su vojne snage sirijske vlade u napadima koristile kemijsko oružje, kazao je u utorak američki državni tajnik John Kerry.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna UN-ovo izvješće potvrdilo U kemijskom napadu u Siriji korišten je sarin, evo kako on djeluje na ljude Slika nije dostupna Bura oko Sirije Putin: Nikakav plan neće uspjeti sve dok Amerika ne odustane od napada

>> Damask: Snage odane Asadu ubile 85 osoba, među njima žene i djecu

"Razgovarao sam jutros s premijerom Netanyahuom. Moram reći da mi je kazao da nije u poziciji da potvrdi navode izraelskog analitičara, brigadnog generala Itaia Bruna", kazao je Kerry na konferenciji za novinare ispred sjedišta NATO-a u Bruxellesu. Brun je na konferenciji o sigurnosti u Tel Avivu kazao da su sirijske vojne snage u borbama s pobunjenicima koristile kemijsko oružje, najvjerojatnije nervni plin.

Ministri vanjskih poslova zemalja NATO-a danas su u Bruxellesu izrazili "izuzetnu zabrinutost" mogućom uporabom kemijskog oružja u Siriji. Glasnogovornik Bijele kuće Jay Carney rekao je da Sjedinjene Države nisu zaključile da je sirijska vojska koristila bojne otrove. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene