Iako je tek nedavno dilomirao pravo, Japanac Takanori Eto, prva je osoba koja će tužiti japansku vladu zbog nuklearne katastrofe koja je nakon potresa i tsunamija 11. ožujka potresla Japan.


'Vladina nuklearna politika je vrlo opasna, od samog početka su sve pogrešno radili. Čak i nakon incidenta japanska vlada nije bila u stanju zaštititi ljude. Zato sam odlučio da ne želim više šutjeti već ću rasvijetlati te pogreške na sudu', kazao je Takanori Eto na konferenciji za novinare.

Vezani članci Davor Filipović, HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba Filipović o tužbi Škare Ožbolt: "Pokušava kontrolirati štetu koju si je sama napravila" Građani razočarani presudom bivšim direktorima elektrane u Fukushimi (Foto: AFP) Bivši čelnici Fukushime oslobođeni krivnje za nuklearnu katastrofu, građani: ''Ne možemo ovo razumjeti. Lišeni smo svojih domova''

'Za podizanje tužbe potrebno je 13.000 jena, tj. 162 dolara. A kako se javno mnijenje prema nuklearnim elektranama od 11. ožujka drastično promijenilo i svijet više nije onakav kakav je bio, mislim da se neću boriti protiv 'diva' kao što je to nekada bio slučaj', smatra Takanori.