Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prvi posao za diplomca prava

Japanu prijeti prva tužba zbog nuklearne katastrofe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako je tek nedavno dilomirao pravo, Japanac Takanori Eto, prva je osoba koja će tužiti japansku vladu zbog nuklearne katastrofe koja je nakon potresa i tsunamija 11. ožujka potresla Japan.

'Vladina nuklearna politika je vrlo opasna, od samog početka su sve pogrešno radili. Čak i nakon incidenta japanska vlada nije bila u stanju zaštititi ljude. Zato sam odlučio da ne želim više šutjeti već ću rasvijetlati te pogreške na sudu', kazao je Takanori Eto na konferenciji za novinare.

Pročitajte i ovo Tonči Tadić, stručnjak za nuklearnu energiju TONČI TADIĆ ZA DNEVNIK NOVE TV U ocean ispuštaju pročišćenu radioaktivnu vodu iz nuklearke, stručnjak objašnjava je li to opasno Prosvjed građana zbog ispuštanja vode iz Fukushime u Tihi ocean UN dao zeleno svjetlo U ocean ispuštaju pročišćenu radioaktivnu vodu iz nuklearke, susjedi uznemireni

'Za podizanje tužbe potrebno je 13.000 jena, tj. 162 dolara. A kako se javno mnijenje prema nuklearnim elektranama od 11. ožujka drastično promijenilo i svijet više nije onakav kakav je bio, mislim da se neću boriti protiv 'diva' kao što je to nekada bio slučaj', smatra Takanori. 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene