Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Japan razmatra nove sankcije protiv Sjeverne Koreje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Japanska vlada razmatra nove sankcije protiv Sjeverne Koreje nakon što je Vijeće sigurnosti UN-a jednoglasno usvojilo rezoluciju o nametanju sankcija Pjongjangu.

Japanski premijer Shinzo Abe izjavio je da će njegova vlada poduzeti mjere zajedno s međunarodnom zajednicom kako bi spriječili da Sjeverna Koreja posjeduje i širi nuklearno naoružanje.

Pročitajte i ovo Nosač zrakoplova Theodore Roosevelt Nakon novih prijetnji Što rade američki nosač zrakoplova, razarači i azijski ratni brodovi u spornom moru? Ilustracija Sve napetije Zabrinjavajuća poruka: "Vrijeme je da budemo spremni za rat, više nego ikada prije"

Novinska agencija Kyodo prenijela je izjavu Shoichija Nakagawe, čelnika vladajuće stranke LDP, koji smatra da Japan mora razmotriti posjedovanje nuklearnog oružja kao sredstva za zastrašivanje nakon sjevernokorejskog nuklearnog pokusa.

Prema Nakagawi, japanski pacifistički ustav ne predviđa takvu
opciju. Politički analitičari u Japanu ističu da bi većina japanskog stanovništva ionako bila protiv te opcije.

Abe je izjavio nakon sjevernokorejskog nuklearnog pokusa da će se Japan držati načela o neposjedovanju nuklearnog oružja i nerazmještanju takvog naoružanja na svom teritoriju.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene