Obavijesti Video Pretražite Navigacija

James Cameron će 'potopiti' kršćanstvo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki časopis "Time" tvrdi da će James Cameron, tvorac filma "Titanic", u svom novom dokumentarcu objaviti otkriće koje bi moglo potkopati tradicionalno kršćanstvo daleko više nego što je to uspio kontroverzni bestseler Dana Browna "Da Vincijev kod".

Početna teza njegovog novog dokumentarca je: Isus nije uskrnuo! A njegov je grob otkriven u blizini Jeruzalema. Povrh toga, imao je i sina s Marijom Magdalenom.

Pročitajte i ovo Izraelski borbeni avion F-15 Pitanje koje visi u zraku Svijet strahuje nakon izraelske najave: Je li moguće da Izrael napadne iranska nuklearna postrojenja? Ilustracija Vodi se žestoka rasprava Netanyahu pred velikom dilemom nakon iranskog napada: "Napravit ćemo sve što je potrebno"

To nije remake Da Vincijevog koda. Zapravo, temelji se na dokazima. 

Cameron se vratio 27 godina unazad, kada su izraelski radnici iskopavali temelje za nove zgrade u Talpiyotu, predgrađu Jeruzalema. 

Zemlja je otkrila 2.000 godina staru pećinu s 10 kamenih lijesova. Pozvali su arheologe, te lijesove odnijeli na ispitivanje.

Stručnjacima je trebalo 20 godina da dešifriraju imena s grobnica. A kad su to napokon uspijeli, ona su glasila: Isus, sin Josipa, Marija, Mary, Mathew, Jofa i Juda, sin Isusa. 

Izarelski arheolog Amos Kloner nije povezao kriptu s Isusom i s Novim zavjetom. Jer u prema kršćanima, njegov otac je bio skromni stolar koji si nije mogao priuštiti luksuznu grobnicu za obitelj. Osim toga, sva imena su bila uobičajena židovska imena.

Također je bilo i malo nezgodno zaključiti da je to grob Isusa jer samo nekoliko kilometara dalje, u starom gradu Jeruzalemu, kršćani se mole kod praznog groba za koji vjeruju da je Isusov.

Kristovo uskrsnuće je temelj kršćanstva, dokaz da je dječak rođen u obitelji stolara, zapravo Božji Sin. 

Ali James Cameron će dokazati da ti lljesovi pripadaju Isusu i njegovoj obitelji. 

Cameron će održati press konferenciju u ponedjeljak u New Yorku kada će otkriti tri lijesa, navodno ona koji pripadaju Isusu iz Nazareta, njegovoj majci Mariji i ženi Mariji Magdaleni.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene