Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Usred špijunskog skandala koji je zasjenio summit Europske unije u Bruxellesu, pred zgradu u kojoj se summit održava stigao je automobil sa 'špijunskim' oznakama.


Summit Europske unije u Bruxellesu započeo je u sjeni špijunskih skandala, odnosno informacijama da su američke tajne službe masovno prisluškivale ne samo obične građane u pojedinim članicama EU, nego i njihove političke lidere.

>> Bijesna Merkel nazvala Obamu: Čula sam da me prisluškujete!

Vezani članci Slika nije dostupna Orban: Slučaj Ina-MOL nije političko pitanje! Milanović: Mislim isto što i on! Slika nije dostupna Barroso: Privatnost je temeljno pravo, znamo što je totalitarizam

Poput bombe je odjeknula vijest da je prisluškivan i mobitel njemačke kancelarke Angele Merkel. Premda su Bijela kuća i Barack Obama osobno kancelarku pokušali uvjeriti da prisluškivanja trenutno nema te da ga neće ni biti, na izravno pitanje novinara glasnogovornik Bijele kuće Jay Carney jučer nije htio odgovoriti je li prisluškivanja bilo u prošlosti.

Slučajno ili ne, ali baš nekako u skladu sa špijunskom tematikom, Merkel je do zgrade u kojoj se u Bruxellesu održava summit EU dovezena automobilom sa 'špijunskim' registarskim pločicama.

Riječ je o luksuznom Audiju s pločicama na kojima, uz nekoliko slova, stoji i broj '007', što je u popularnom filmskom serijalu i knjigama oznaka britanskog tajnog agenta Jamesa Bonda.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook