Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Njemačka je kancelarka Angela Merkel danas nazvala predsjednika SAD-a Baracka Obamu tražeći od njega pojašnjenje informacije da njezin mobitel prisluškuje NSA.


Njemačka je vlada dobila informacije koje ukazuju na mogućnost da su američke obavještajne službe prisluškivale mobitel kancelarke Angele Merkel.

>> NSA masovno prisluškivala Francuze

Vezani članci Slika nije dostupna Bijela kuća: Američku špijunsku praksu potrebno je obuzdati Slika nije dostupna James Bond na summitu EU: Tko se to dovezao autom s oznakom '007'?

Tu je bombastičnu vijest danas potvrdio Merkeličin glasnogovornik Steffen Seibert u izjavi za agenciju Reuters. On je kazao da je kancelarka danas nazvala američkog predsjednika Baracka Obamu zahtijevajući od njega hitno pojašnjenje tih informacija.

Nije objavljeno je li ga nazvala mobitelom ili fiksnim telefonom.

Seibert je rekao da je Merkel Obami jasno dala do znanja da je, pokaže li se informacija o mogućem prisluškivanju istinitom, to 'posve neprihvatljivo' te da bi u tom slučaju bila riječ o 'teškoj povredi povjerenja'.

Nedugo nakon ove vijesti iz Berlina stigla je i reakcija iz Bijele kuće, u kojoj su potvrdili da je Obama popričao s kancelarkom. Prema riječima glasnogovornika Bijele kuće, Obama ju je pokušao uvjeriti da Sjedinjene Države ne motre s kim ona komunicira.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook