Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Izraelski predsjednik sve bliže optužbi za silovanje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izraelski državni tužitelj namjerava protiv predsjednika Moshea Katsava podići optužnicu za silovanje i druga kaznena djela protiv žena koje su radile s njim, priopćeno je iz ministarstva pravosuđa.

Položaj izraelskog predsjednika ponajprije je ceremonijalni i skandal - iako je riječ o optužnici bez presedana protiv čelnika države - vjerojatno neće imati izravni utjecaj na premijera Ehuda Olmerta, kojeg je politički potresao niz istraga o navodnoj korupciji, što je on zanijekao.

Pročitajte i ovo Gužva u Frankopanskoj ulici - 4 Zanimljivi podaci Kako su glasale žene, za koga nisu glasali muškarci, kome su povjerenje dali mladi? Mike Johnson Predviđaju iste iznose za obje zemlje Američki Kongres glasat će o pomoći Izraelu i Ukrajini

No otvaranje slučaja protiv Katsava, koje je počelo prije nekoliko mjeseci, učvrstit će mnoge Izraelce u stajalištu da je neprimjereno ponašanje raširena pojava među osobama iz političkog vrha zemlje.

"Državni tužitelj zaključio je kako ima dovoljno dokaza prima facie za podizanje optužnice protiv predsjednika", stoji u priopćenju izraelskog ministarstva pravosuđa.

U priopćenju se navodi kako će optužnica uključivati i optužbu za silovanje jedne od četiriju žena koje su Katsava optužile za spolno napastvovanje, što on već mjesecima opovrgava.

Katsav je na položaju izraelskog predsjednika od 2000. godine, a mandat mu istječe u srpnju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene