Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Izrael spreman za kontakte s Arapskom ligom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izrael je spreman za preliminarne kontakte s Arapskom ligom o mirovnoj saudijskoj inicijativi, izjavio je u nedjelju drugi čovjek izraelske vlade Shimon Peres.

"Trenutno ne postoji komunikacijski kanal između Izraela i Arapske lige, ali u nadolazećem razdoblju su mogući preliminarni kontakti", objasnio je Peres.

Pročitajte i ovo Kamala Harris ugošćuje člana izraelskog ratnog kabineta U ponedjeljak Potpredsjednica SAD-a sastat će se sa članom izraelskog ratnog kabineta Zločin protiv čovječnosti u Pojasu Gaze - 3 Potresni prizori Stotine tisuća djece gladuju, jedu hranu za konje, piju more: "Makar umrla, želim uzeti vreću brašna jer nemam čime nahraniti svoju djecu"

Peres je, odgovarajući na pitanje izraelskog radija da li bi se mogli otvoriti pregovori o trajnom rješenju izraelsko-palestinskog sukoba, kazao da sve strane traže modele koji bi omogućili rasprave o ključnim pitanjima.

Jedno takvo rješenje moralo bi odgovoriti na pitanja granice, statusa Jeruzalema i palestinskih izbjeglica.

Peres je također rekao da Arapska liga i većina arapskih zemalja ne priznaje Izrael, ali da je moguće otvoriti dijalog s raznim skupinama u tim zemljama, kako bi se pronašao "zajednički teren".

"To je bit pregovaranja", zaključio je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene