Obavijesti Video Pretražite Navigacija
O mirovnim pregovorima

Izrael razmišlja o produženju moratorija na gradnju naselja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izrael bi mogao obnoviti moratorij na gradnju židovskih naselja na Zapadnoj obali, nakon što je njegov istek prošloga mjeseca naglo prekinuo mirovne pregovore s Palestincima, izjavio je izraleki veleposlanik pri UN-u.

U intervjuu Reutersu, veleposlanik Meron Reuben također je rekao kako je prerano proglasiti neuspjelima pregovore pod američkim pokroviteljstvom kojima je cilj u roku godinu dana omogućiti osnivanje palestinske države 'rame uz rame' s Izraelom.

Pročitajte i ovo Izraelski borbeni avion F-15 Pitanje koje visi u zraku Svijet strahuje nakon izraelske najave: Je li moguće da Izrael napadne iranska nuklearna postrojenja? Ilustracija Vodi se žestoka rasprava Netanyahu pred velikom dilemom nakon iranskog napada: "Napravit ćemo sve što je potrebno"

>> Izrael će prestati graditi naselja tek nakon mirovnog sporazuma

Pregovori su počeli 2. rujna, no Palestinci su ih prekinuli nakon što je 26. rujna istekao desetomjesečni izraelski moratorij na gradnju židovskih naselja na Zapadnoj obali. 'Odjednom je naš moratorij, koji smo si sami postavili, postao jedina stvar o kojoj se razgovara i preduvjet za nastavak pregovora, a zna se da su pregovori počeli bez preduvjeta', rekao je Reuben.

'Ne kažem da možda nećemo produžiti moratorij. Vlada razmatra sve mogućnosti i različite načine kako dalje s mirovnim procesom', dodao je izraelski veleposlanik pri UN-u. On je odbio reći kada i pod kojim uvjetima bi Izrael mogao produžiti moratorij rekavši da će odluku o tome donijeti izraelska vlada. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene