Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Izrael oslobodio više od 250 palestinskih zatvorenika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izrael je danas počeo oslobađati više od 250 Palestinaca zatočenih u zatvoru Ketziot, na jugu Izraela, kao gestu podrške predsjedniku Mahmudu Abasu protiv islamista Hamasa.

"Počeli smo oslobađati 256 zatvorenika, među kojima šest žena. Svi će biti prebačeni u Beitounyu", blizu Ramalaha na Zapadnoj obali, kazao je Ian Domnitz, glasnogovornik uprave kaznionice.

Pročitajte i ovo Napad na Izrael iron dome VIDEO Koja je tajna Željezne kupole? Pogledajte kako funkcionira najbolja protuzračna obrana na svijetu Olaf Scholz Duboko zabrinuti Nižu se osude iranskog napada na Izrael: "Ovo je novi korak u destabilizaciji regije"

Radi se o najvećem broju palestinskih zatvorenika koje je Izrael oslobodio nakon veljače i lipnja 2005., kad je na slobodu pušteno 500 i 400 zatvorenika.

Ta oslobađanja Izrael predstavlja kao gestu za jačanje Abasa spram Hamasa koji je preuzeo vlast polovicom lipnja u pojasu Gaze. Nakon toga je PLO zadužio Mahmuda Abasa da organizira prijevremene izbore.

Uz pratnju oklopni su autobusi čiji su prozori zamijenjeni pločama od lijevanog željeza krenuli putem Zapadne obale s prvim kontingentom od 88 zatvorenika raspoređenih u dva vozila.

Ukupno je šest autobusa napustilo zatvor Ketziot.

Zatvorenici, njih 256, uključujući šest žena koje bi trebale biti
oslobođene iz zatvora Hasharon u području Tel Aviva, trebali bi potom biti odvedeni u Ramalah gdje će ih primiti Abas, rečeno je iz izraelskog i palestinskog izvora.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene