Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odveli ga u sklonište

Zbog uzbune zaštitari sklanjali Netanyahua s pozornice, Izrael uzvratio udarac i napao Gazu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izraelski zrakoplovi napali su Gazu u srijedu, nekoliko sati nakon uzbune oglašene zbog raketnoga napada iz Pojasa Gaze tijekom predizbornoga skupa i zbog koje je izraelski premijer Benjamin Netanyahu morao napustiti pozornicu.

Izraelska vojska priopćila je da je u napadu pogođeno 15 meta, uključujući i pogon za proizvodnju oružja, mornarički kompleks kojim se služe militanti te tunele kojima se služi Hamas.

Pročitajte i ovo Ilustracija Sve se ispituje Pet izraelskih jedinica odgovorno za teška kršenja ljudskih prava prije Gaze, ali to neće utjecati na prodaju američkog oružja tim jedinicama Ismail Hanija Zračni napad Izraelci ubili tri sina i unuke šefa Hamasa u Gazi, on poslao važnu poruku

Zasad nema podataka o mogućim žrtvama.

Nekoliko sati prije toga, tijekom predizbornoga skupa u južnom izraelskom gradu Ashdodu oglašena je uzbuna, a tjelohranitelji su Netanyahua odveli u sklonište.

Netanyahu nije ozlijeđen.

Izraelska vojska priopćila je da su iz Pojasa Gaze ispaljene dvije rakete prema Ashdodu i drugoj luci, Ashkelonu te da ih je presreo proturaketni sustav Željezna kupola.

U priopćenju se navodi da su napadi na Gazu odgovor na taj napad za koji još nitko nije preuzeo odogovornost.

Napad se dogodio nakon što je Netanyahu najavio plan o pripajanju dijela Zapadne obale, bude li ponovno izabran na izborima 17. rujna.

Oporba: Nije učinio dovoljno da bi spriječio napade

Tjelohranitelji su u utorak sklonili izraelskog premijera Benjamina Netanyahua s pozornice, tijekom predizbornog skupa u južnom Izraelu , nakon što se oglasila sirena, zbog raketnog napada iz Gaze.

Netanyahu nije ozlijeđen, a nekoliko je minuta kasnije nastavio svoj govor, koji je emitiran uživo na društvenim mrežama Netanyahuove desne stranke Likud.

Međutim, tjedan dana uoči izbora, sklanjanje premijera s pozornice, ide na ruku političkim protivnicima koji tvrde da Netanyahu nije učinio dovoljno na sprječavanju čestih raketnih napada protiv Izraela.

Izraelska je vojska rekla da su dvije rakete ispaljene iz Pojasa Gaze prema Ashdodu, gdje je održan predizborni skup, i prema drugoj luci, Ashkelonu, južno od Ashdoda.

Rakete je presreo izraelski sustav protiv projektila Željezna kupola.

Za sada nitko nije preuzeo odgovornost za napad koji se dogodio netom nakon što je Netanyahu obznanio plan aneksije dijela okupirane Zapadne obale, ako ostane na vlasti, nakon parlamentarnih izbora 17. rujna.

Benny Gantz, bivši general izraelske vojske i vođa centrističke stranke Plavo i bijelo iskoristio je situaciju kako bi napao svog političkog protivnika.

"Velike riječi zamijenila je nikakva akcija", rekao je najozbiljniji Netanyahuov protivnik u izjavi, obećavši da, ako postane premijer, neće "tolerirati niti jednu raketu".

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene