Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Izrael će izolirati Gazu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je prije nekoliko dana islamistički pokret Hamas zauzeo Gazu, Izrael to područje kani još više izolirati, objavio je u nedjelju izraelski radio.

Radijska se vijest poziva na visokopozicionirane izvore u izraelskim snagama sigurnosti i tvrdi da će Izrael pokušati razbiti Hamasovo jedinstvo sprečavanjem krijumčarenja oružja, streljiva i novca u pojas Gaze, a istovremeno će i dalje odbijati pregovore s Hamasom jer taj pokret odbija Izraelu priznati pravo na postojanje.

Pročitajte i ovo Izraelski napad na Rafu RATNE STRAHOTE "Tragedija, djevojčica je rođena kao siroče": Spasili bebu čija je majka ubijena u napadu Španjolski premijer Pedro Sanchez i portugalski premijer Luis Montenegro Predlažu rješenje s dvije države Sanchez skuplja glasove za priznanje Palestine: Irska i Norveška za, Portugal suzdržan

Londonski Sunday Times u nedjelju je objavio da novi izraelski ministar obrane Ehud Barak namjerava početi i napad na Hamasovce u pojasu Gaze.

U toj se vijesti prenose riječi "neimenovanih izraelskih vojnih
izvora" i kaže se da će u operaciji sudjelovati oko dvadeset tisuća vojnika, a počet će dopusti li Hamas nastavak raketiranja Izraela iz Gaze ili obnovu samoubilačkih napada.

Barak još nije preuzeo ministarstvo obrane. Imenovan je prošli vikend nakon što je pobjedom na stranačkim izborima postao čelnik laburista.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene