Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U Italiji je ilegalno špijunirano porezno stanje više od 250 osoba, među kojima nisu samo premijer Romano Prodi i njegova supruga Flavija Franzoni, već i drugi visoki državni dužnosnici i javne osobe, doznaje se iz istrage koju vodi tužiteljstvo u Milanu.


Kako se doznaje, ilegalno je elektronskim putem zavireno u džepove i predsjedniku republike Giorgiu Napolitanu, bivšem predsjedniku republike Carlu Azegliju Ciampiju, bivšem premijeru Silviju Berlusconiju i njegovoj kćerki Marini i sinu Piersilviju te drugim političarima i poznatim osobama.

Vezani članci Milan Bandić Vještakinja dala iskaz u aferi Agram: Nepravilnosti u troškovnicima, pogodovalo se Pripuzovoj CIOS grupi Porezna uprava - 3 Uskoro istječe rok za prijavu povrata poreza: Jedna skupina ove godine ima posebna prava

Berlusconi je u petak izjavio kako bura podignuta oko informatičke špijunaže nije ništa drugo do li najobičnija varka i Prodijeva politička propaganda jer, kako je rekao, "svatko s kompjutorom može ući u dokumentaciju poreznih prijava". 

Prema njegovim riječima, svatko iz ureda vezanih za porezne prijave, pa činio to i iz osobne znatiželje, može zaviriti u tuđe džepove odnosno porezne prijave.

Dok desni centar uglavnom minimizira slučaj nelegalnog kontroliranja poreznih prijava, lijevi centar govori o skandalu i traži i osnivanje parlamentarne istražne komisije te izražava nadu kako će Tužiteljstvo u Milanu provesti detaljnu istragu i utvrditi za čiji se račun špijuniralo arhivu poreznih prijava.