Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

Italija: Širi se skandal špijuniranja poreznih prijava

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Italiji je ilegalno špijunirano porezno stanje više od 250 osoba, među kojima nisu samo premijer Romano Prodi i njegova supruga Flavija Franzoni, već i drugi visoki državni dužnosnici i javne osobe, doznaje se iz istrage koju vodi tužiteljstvo u Milanu.

Kako se doznaje, ilegalno je elektronskim putem zavireno u džepove i predsjedniku republike Giorgiu Napolitanu, bivšem predsjedniku republike Carlu Azegliju Ciampiju, bivšem premijeru Silviju Berlusconiju i njegovoj kćerki Marini i sinu Piersilviju te drugim političarima i poznatim osobama.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zabrinjavajuće izvješće "Zapad se suočava s opasnom sigurnosnom situacijom": Operiraju po Europi, imaju mrežu civila, svi se moraju odazvati i pomoći Ilustracija Neki povećali, neki smanjili Građanima upućen poziv zbog jednog poreza: Ako ga želite izbjeći treba vam potvrda liječnika

Berlusconi je u petak izjavio kako bura podignuta oko informatičke špijunaže nije ništa drugo do li najobičnija varka i Prodijeva politička propaganda jer, kako je rekao, "svatko s kompjutorom može ući u dokumentaciju poreznih prijava". 

Prema njegovim riječima, svatko iz ureda vezanih za porezne prijave, pa činio to i iz osobne znatiželje, može zaviriti u tuđe džepove odnosno porezne prijave.

Dok desni centar uglavnom minimizira slučaj nelegalnog kontroliranja poreznih prijava, lijevi centar govori o skandalu i traži i osnivanje parlamentarne istražne komisije te izražava nadu kako će Tužiteljstvo u Milanu provesti detaljnu istragu i utvrditi za čiji se račun špijuniralo arhivu poreznih prijava.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene