Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Značajno mu poboljšali imidž

Istraživanje: Ubojstvo bin Ladena povećalo popularnost Obami

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ubojstvo Osame bin Ladena značajno je poboljšalo imidž američkog predsjednika Baracka Obame, kao i stajalište američkih državljana o njegovoj sposobnosti rukovođenja zemljom te naporima da se suoči i bori s terorizmom, pokazali su rezultati istraživanja Reuters/Ipsosa objavljeni u utorak.

Četiri od 10 ispitanih Amerikanaca izjavili su da imaju bolje mišljenje o Obami nakon uspjele vojne operacije u Pakistanu u kojoj je ubijen Bin Laden, osoba koja je stajala iza terorističkih napada na New York i Washington 11. rujna 2001.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Neuspjeh bio imao ozbiljne posljedice' Obama: Napad na Bin Ladena '40 mi je najduljih minuta u životu' Slika nije dostupna Napad na željeznicu Bin Laden je planirao novi napad na SAD na obljetnicu 11. rujna

>> 'Znam bin Ladenovog ubojicu i znam da o tome nikad neće progovoriti'

>> Bijela kuća priznala: Osama bin Laden nije bio naoružan!

No porast Obamine popularnosti nakon Bin Ladenove smrti mogla bi biti kratka vijeka, s obzirom na to da se očekuje fokusiranost birača na gospodarstvo i sve veću nezaposlenost u zemlji, što će biti dvije najvažnije odrednice tijekom izborne kampanje 2012.

Promatrači smatraju kako ne mora značiti da će rast njegove popularnosti zbog operacije u Pakistanu potrajati do izbora, no ovakav događaj mogao bi Obami donijeti bodove kao sposobnom vojnom vođi, što bi moglo 'ušutkati' republikance koji Obamu neprestano pokušavaju prikazati neodlučnim i nesposobnim kada je nacionalna sigurnost u pitanju.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene