Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iz grada američkih komandosa

'Znam bin Ladenovog ubojicu i znam da o tome nikad neće progovoriti'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Znate li otkud dolazi tim američkih specijalaca koji je ubio Osamu bin Ladena?

Richard DeBerry Jr. iz Virginia Beacha, grada u kojem se nalazi vojna baza čiji su američki komandosi sudjelovali u akciji u Abbottabadu, tvrdi kako poznaje jednog od njih. No ističe kako niti njihovo prijateljstvo neće imati utjecaja na specijalca, koji s nikim neće podijeliti ono što je proživio 1. svibnja 2011. u Pakistanu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Obvezali se na vjernost Al-Zavahiriju Prijetnje osvetom: 'Krv za krv, razaranje za razaranje' Slika nije dostupna Traže od SAD-a fotografije Iranski ministar: Imamo dokaze da je bin Laden već odavno umro

>> Talibani: Amerikanci nisu predočili dovoljno dokaza o smrti bin Ladena

>> Obama do kraja dana pušta fotografije i video ubijenog bin Ladena?

>> Bin Ladenova oporuka: Ne želim da mi djeca završe u Al Kaidi

>> VIDEO: Animacija napada u kojem je ubijen Osama bin Laden!

'Nećemo niti pokušavati propitivati ga oko toga, znam da neće ništa reći', rekao je za Bloomberg DeBerry. 'Možete se i napiti s njima i još uvijek vam ništa neće reći o svojim misijama. Niti svojim suprugama ništa ne govore', dodao je.

Tihi i samozatajni

Komandosi Navy SEAL-sa postali su, iako možda diskretno, lokalni junaci, a njihova baza u Virginia Beachu izrazito je branjen kompleks, koji čak nije niti označen imenom. Komandosi te vojne baze dio su Združenog zapovjedništva specijalnih operacija američkih snaga.

Ipak, oko 433.000 građana Virginija Beacha, svoje heroje slavi bez parada po ulicama, tiho i samozatajno. Stanovništvo strahuje za živote tih vojnika, za koje rat i dalje traje i čiji su životi još uvijek ugroženi pa odbijaju skretati pažnju na njih bilo kakvim slavljem.

Beskrajna misija

Ostali vojnici iz vojne baze drže se istih pravila. Šutnja je zlato, a jedan od vojnika reporteru je rekao da bi se kafić, u kojem da se počnu okupljati komandosi, vrlo bi brzo završio na crnoj listi vojnih vlasti, zbog rizika odavanja informacija potencijalnim neprijateljima, koji traže osvetu.

Sinovi i supruzi mnogih obitelji u tom gradu nalaze se na prekooceanskim misijama, a njihove obitelji nikad pretjerano ne slave pobjede, već je to mješavina radosti i sjete. Ponosni su na svoje vojnike, ali većina smatra kako je njihova misija beskonačna.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene