Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iran naoružan nuklearnim oružjem mogao bi odvratiti Izrael od ulaska u rat sa saveznicima Teherana u Libanonu i Pojasu Gaze, kazao je u utorak viši izraelski vojni dužnosnik.


Izrael smatra iranski nuklearni program prijetnjom i lobira širom svijeta da se Teheran sankcijama prisili na promjene.

General bojnik Amir Eshel, prvi čovjek izraelske vojske zadužen za strateška planiranja, jasno je kazao da se Izrael, za kojeg se smatra da raspolaže nuklearnim arsenalom, brine da bi Sirija i snage Hezbolaha u Libanonu kao i palestinski Hamas jednog dana mogli pronaći ohrabrenje u činjenici da postoji iranska nuklearna bomba.

'Bit će agresivniji. Usudit će se učiniti ono što se sada ne bi usudili', kazao je na brifingu za strane novinare i diplomate.

'Stoga će to dovesti do dramatične promjene u izraelskoj strategiji jer, ako budemo prisiljeni na neke stvari u Gazi ili Libanonu uz iransku nuklearnu prijetnju - moglo bi biti drugačije'.

'Kada druga strana raspolaže nuklearnim potencijalima i spremna je koristiti ih, dva puta razmislite', kazao je Eshel.

Vezani članci Beba u krevetiću Iranci preprodavali bebe na Instagramu: Kupili ih za 500, pa ponudili na Instagramu za 2000 dolara Plovidba Hormuškim tjesnacem (Foto: AFP) U Iranu ljuti : ''Američka koalicija pomorskog prijevoza u kojoj je i Izrael mogla bi imati katastrofalne posljedice''

'Suzdržaniji ste zbog toga što ne želite ući u tu igru' zaključio je Eshel. (Hina)