Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Francuska prva dama dobila je uvredu u iranskim novinama, koje su je nazvale 'nemoralnom ženom' i 'prostitutkom'.


U članku objavljenom još u subotu, u listu Kayhan, kojeg uređuje vrhovni duhovni iranski vođa ajatolah Ali Khamenei, Bruni-Sarkozy je prozvana 'prostitutkom' u članku pod naslovom 'Francuske prostitutke ušle u borbu za ljudska prava', prenosi AP.

List je prvu francusku damu okarakterizirao kao moralno korumpiranu pjevačicu i glumicu talijanskog porijekla, kojoj je pošlo za rukom razoriti obitelj Sarkozy i udati se za predsjednika Sarkozyja. Istaknuto je u listu kako postoje i navodne glasine da Bruni-Sarkozy ima ljubavnu vezu s jednim pjevačem.

Vezani članci Koronavirus u Iranu - 1 U Iranu koronavirusom zaraženo više od 40 ljudi, susjedne države zatvaraju granice s tom zemljom Koronavirus U Iranu deset novih slučajeva zaraze koronavirusom, preminulo još dvoje ljudi

Ured predsjednika Sarkozyja odbio je komentirati natpise iranskih medija, koji su se na nju obrušili, nakon njezinog pisma 43-godišnjoj Sakineh Mohammadi Ashtiani, koja je 2006. osuđena zbog 'nedopuštene veze' s dvojicom muškaraca te suučesnikom u ubojstvu njezinog supruga. Njezina kazna bila je 99 udaraca bičem, no kasnije iste godine optužena je i za preljub te osuđena na smrt kamenovanjem. Ta presuda zasad je samo odgođena, kaže njezin odvjetnik Javid Houtan Kian. Ashtiani je majka dvoje djece.