Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Najavljeno pregovaranje Irana i šest svjetskih sila opisuje se kao 'zadnja prilika Zapada'.


Pregovori o nuklearnom programu između Irana i šest svjetskih sila najavljenih za sljedeći tjedan u Istanbulu mogli bi se pokazati 'zadnjom prilikom' za Zapad jer je iranska nuklearna tehnologija uznapredovala, rekao je visoki iranski dužnosnik.

Vezani članci Slika nije dostupna Medvedev: Lula je zadnja šansa ua Iran Slika nije dostupna Kina želi izravne pregovore s Iranom

'Mogla bi to biti zadnja prilika Zapada da preokrene pregovore jer, kad istraživački reaktor u Teheranu počne proizvoditi nuklearne šipke, parlament možda neće vladi dopustiti daljnje pregovore ili slanje uranija izvan zemlje', izjavio je Ali Asgar Soltanieh.

>> Nastaviti će se pregovori o nuklearnom pitanju

Kad Iran počne proizvoditi vlastito nuklearno gorivo za reaktor, a tvrdi da će se to dogoditi ove godine, možda se više neće htjeti vratiti za pregovarački stol ako propadne sastanak u Istanbulu, upozorio je dužnosnik.

Iranski vrhovni vođa ajatolah Ali Hamenei ima zadnju riječ kad je posrijedi nuklearna politika i diplomacija. Iranski pregovarači sastaju se 21. i 22. siječnja u Istanbulu s predstavnicima pet stalnih članica Vijeća sigurnosti UN-a i Njemačke. (Hina)


 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju