Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U iščekivanju Istanbula

Iran: Pregovori o nuklearnom programu su 'zadnja prilika Zapada'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najavljeno pregovaranje Irana i šest svjetskih sila opisuje se kao 'zadnja prilika Zapada'.

Pregovori o nuklearnom programu između Irana i šest svjetskih sila najavljenih za sljedeći tjedan u Istanbulu mogli bi se pokazati 'zadnjom prilikom' za Zapad jer je iranska nuklearna tehnologija uznapredovala, rekao je visoki iranski dužnosnik.

Pročitajte i ovo Ispaljene rakete Napad VIDEO Pet raketa ispaljeno je iz Iraka prema bazi američke vojske u Siriji Slika nije dostupna Dogovor u Ženevi Svjetske sile pristale ne uvjete Irana oko nuklearnog programa

'Mogla bi to biti zadnja prilika Zapada da preokrene pregovore jer, kad istraživački reaktor u Teheranu počne proizvoditi nuklearne šipke, parlament možda neće vladi dopustiti daljnje pregovore ili slanje uranija izvan zemlje', izjavio je Ali Asgar Soltanieh.

>> Nastaviti će se pregovori o nuklearnom pitanju

Kad Iran počne proizvoditi vlastito nuklearno gorivo za reaktor, a tvrdi da će se to dogoditi ove godine, možda se više neće htjeti vratiti za pregovarački stol ako propadne sastanak u Istanbulu, upozorio je dužnosnik.

Iranski vrhovni vođa ajatolah Ali Hamenei ima zadnju riječ kad je posrijedi nuklearna politika i diplomacija. Iranski pregovarači sastaju se 21. i 22. siječnja u Istanbulu s predstavnicima pet stalnih članica Vijeća sigurnosti UN-a i Njemačke. (Hina)


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene