Obavijesti Video Pretražite Navigacija

IRA više ne predstavlja prijetnju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Neovisno povjerenstvo za praćenje stanja u Sjevernoj Irskoj ocijenilo je da vojni vrh Irske republikanske armije više ne predstavlja vojnu prijetnju u Sjevernoj Irskoj, izvijestili su irski mediji.

Gerilska skupina IRA 2005. godine obećala se razoružati i mirnim putem ostvarivati svoj cilj ujedinjenja Irske ali je nastavak njenog postojanja i dalje zabrinjavao unioniste koji se zalažu za britansku suverenost u Sjevernoj Irskoj.

Pročitajte i ovo Ilustracija Razotkriven je Zatvorenik planirao ubiti sutkinju: "Postavit ću ručnu bombu u cvjetni aranžman na grob njezine majke" Policija Kazneno prijavljen Mladić (18) prijetio ženi, na vrata mu pokucala policija: Nisu mogli vjerovati što su tamo pronašli

Irski mediji su, ne navodeći izvor, izvijestili da se u izvješću sjevernoirskog Neovisnog povjerenstva za praćenje kaže da iako Vojni savjet, vojno čelništvo IRA-e, još uvijek postoji on nije djelovao kao vojno zapovjedništvo ili predstavljao sigurnosnu prijetnju.

Ranije je službeno povjerenstvo za praćenje stanja reklo da vjeruje IRA više nije uključena u nezakonite djelatnosti.

IMC također kaže da se ta gerilska skupina od prošlogodišnjeg sporazuma o podjeli vlasti između dvaju bivših neprijatelja u Sjevernoj Irskoj sve više uključuje u demokratski proces.

U kolovozu su Britanija i Republika Irska zatražile od IMC-a da napravi punu procjenu preobražaja IRA-e a nalazi su u ponedjeljak predstavljeni vladama dviju država.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene