Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Heroina londonskog masakra

'Nisam se uplašila krvi, ni mačete,samo sam im željela odvući pažnju'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ingrid Loyau-Kennett, žena koja je pričala s dvojicom osumnjičenika za brutalno ubojstvo mačetom vojnika na ulicama Londonu, otkrila je medijima kako je 'djelovala instinktivno'.

Ingrid Loyau-Kennett (48) se vozila u autobusu, koji je stao u blizini mjesta ubojstva u Woolwichu, koji je u jugoistočnom dijelu Londona. Sišla je, jer je pomislila kako se dogodila prometna nesreća. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Eskalacija sukoba Džungla puna mrtvih: U tijeku krvavi plemenski rat, policija sumnja da se radi o zasjedi Gužva na St. Pancrasu posljedica Brexita Gradonačelnik upozorio: "Nove kontrole Europske unije izazvat će kaos!"

'Prišla sam muškarcu, koji je ležao na ulici u krvi, kraj njega je već bila jedna žena, koja mi je rekla kako je osoba mrtva.Ipak sam mu provjerila puls, nije ga bilo', ispričala je Loyau-Kennet za The Guardian.

'Tada mi je prišao jedan tamnoputi muškarac, s crnim šeširom, pištoljem u jednoj i mačetom u drugoj ruci. Rekao mi je da se ne približavam mrtvom tijelu', ispričala je.

>>Brutalno ubojstvo vojnika nasred ulice u Londonu!

'Ustvari, nisam ništa posebno osjećala. Nisam se uplašila, jer nije bio pijan niti drogiran. Mogla sam s njim razgovarati, a i on je želio pričati', otkrila je detalje bizarnog susreta.

Ubojica prekriven krvlju, kojeg su lokalni mediji identificirali kao Michaela Adebolajoa, ispričao je hrabroj Ingrid kako su on i njegov 'suradnik' odlučili ubiti vojnika, koji je 'zaslužio smrt, zbog ubijanja Muslimana u Iraku i Afganistanu'.

'Bio je užasno bijesan na britansku vojsku, koja ratuje na tim područjima', ispričala je Loyau-Kennett za The Guardian.

'Pitala sam ga što sad planira učiniti, jer će policija brzo stići. Rekao mi je kako je ovo rat i ako će policija doći, da će ubiti i njih.Bilo je očito kako to doista namjerava učiniti', otkrila je Ingrid.

Heroina Ingrid:'Nisam se uplašila, djelovala sam instinktivno, nisam željela da nastrada neko dijete'

Nakon što se Adebolajo udaljio, Loyau-Kennett je popričala i s drugim osumnjičenikom, koji je, kaže, bio puno tiši. Zatražila je da joj preda nož, ali on je to odbio učiniti.

'U tom je trenutku oko nas već bilo toliko ljudi i nisam nikako željela da se uplaši ili uznemiri, pa sam nastavila s njim pričati kako bih mu odvukla pažnju', rekla je. Nakon što je začula policijske sirene, vratila se u autobus.

>>VIDEO: Ispovijest svjedoka brutalnog ubojstva u Londonu

Ingrid, koja je inače majka dvoje djece i vođa izviđača, otkrila je kako se ni u jednom trenutku nije uplašila pričajući s okrvavljenim muškarcima, koji su još imali mačete u rukama. Fokusirala se na to da napadače drži što dalje od sve veće gomile, koja je s nevjericom gledala što se događa, a među njima je bilo i djece.

'Nisam željela da se uplaši ili dodatno uznemiri, a pomislila sam i kako je bolje da stradam ja, nego neko dijete. Djelovala sam instinktivno', ispričala je lokalnim medijima.

Ingrid Loyau-Kennett je zbog izuzetno smirene reakcije u potpuno suludoj i opasnoj situaciji, proglašena pravom heroinom londonskog masakra, a britanski su je parlamentarci javno pohvalili za 'izvanrednu hrabrost'.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene