Obavijesti Video Pretražite Navigacija

IKEA uvodi hibridna vozila Honde u svoj vozni park

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Švedska tvornica za proizvodnju namještaja i kućnih potrepština Ikea uskoro će zamijeniti dosadašnji vozni park hibridnim vozilima, izvijestili su britanski mediji. Tvrtka namjerava kupiti 50 vozila marke Honda Civic Hybrid koji će proizvoditi manje stakleničkih plinova, a iduće će godine naručiti još 50 takvih vozila.

Ikea u svojim britanskim trgovinama koristi oko 60.000 štednih žarulja, te do 2012. namjerava početi koristiti obnovljive energetske resurse za grijanje i osvjetljenje Ikeinih trgovina diljem svijeta. Do tada će, izvijestila je uprava tvrtke, smanjiti i energetske troškove za 25 posto.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ograničavanje za 28 posto Obama objavio ciljeve ograničenja emisije stakleničkih plinova Slika nije dostupna Sajam automobila u L.A.-u VIDEO: Up Lite i P-Nut su seksi

"Naravno, nemamo odgovore na sve, no vjerujemo da krećemo pravim smjerom i sigurno ćemo i dalje aktivno podupirati i koristiti sve opcije povezane sa zaštitom okoliša", rekao je menadžer Ikee za okoliš Charlie Browne.

Vozni park tvrtke čini samo 100 vozila, a zamjena automobila
hibridnima neće se odnositi na vozila za dostavu. Pozdravljajući ovu odluku članovi uprave National Energy Foundation izjavili su kako bi svi zaposlenici Ikee uskoro trebali sudjelovati u smanjenju emisije stakleničkih plinova. Ovom inicijativom Ikea bi, kao priznati svjetski brand mogla potaknuti i druge tvrtke na slične promjene.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene