Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Eksplozije u trima IKEA-inim trgovinama u Belgiji, Francuskoj i Nizozemskoj uzrokovale su petarde i švedska tvrtka za proizvodnju i prodaju pokućstva u utorak je ponovo otvorila svoje trgovine.


Detonacije koje su zaposleniku IKEA-e i zaštitaru u Belgiji prouzročile tek probleme sa sluhom, uzrokovale su 'veće petarde', rekla je Charlotte Lindgren, glasnogovornica IKEA-e. 'Nismo primili baš nikakvu prijetnju', dodala je. Sve IKEA-ine trgovine u Europi u utorak ujutro su normalno radile, nakon temeljite provjere u trima trgovinama u kojima su se detonacije dogodile, kazala je. Trgovine su pretražili psi. Napadači nisu otkriveni.

Lindgren nije htjela reći jesu li u drugim trgovinama uvedene mjere sigurnosti. Belgijska policija je u utorak počela provjeru svih IKEA-inih trgovina u zemlji pošto su dan ranije eksplozivne naprave male snage i iste konstrukcije eksplodirale u Gentu, te u Eindhovenu i Lilleu. Po ranijim riječima glasnogovornice belgijskog tužiteljstva An Schoonjans radilo se o manjim eksplozivnim napravama skrivenima iza alarmnih uređaja koji su aktivirani daljinskim upravljačem. (Hina)
 

Vezani članci Policija u SAD-u, ilustracija Zapucao u ljude ispred noćnog kluba: U napadu u SAD-u najmanje dvoje ljudi ubijeno, petnaestero ozlijeđeno Ikea povlači šalice Ikea s tržišta povlači putnu šalicu: "Može sadržavati povišene razine određenih kemikalija"