Saint-Etienne-du-Rouvray (FOTO: AFP)
Saint-Etienne-du-Rouvray (FOTO: AFP)

Nakon što je prvi napadač u ovotjednom napadu na crkvu na sjeveru Francuske ranije identificiran, policija je identificirala i drugog napadača, 19-godišnjeg Abdela-Malika Nabila Petitjeana otprije poznatog sigurnosnim službama.


Policija je identificirala drugog napadača u ovotjednom napadu na crkvu na sjeveru Francuske, a riječ je o 19-godišnjem muškarcu otprije poznatom sigurnosnim službama zbog povezanosti s islamističkim militantima, doznaje se u četvrtak iz policijskih izvora.

Policija ga je identificirala kao Abdela-Malika Nabila Petitjeana iz grada na istoku Francuske na granici s Njemačkoj, rekli su pravosudni izvori za Reuters.

Sigurnosne službe u lipnju su o njemu otvorile poseban dosje kad se Petitjean radikalizirao, navela je policija. Vlasti su objavile da je otprilike 10.500 takvih osoba u Francuskoj.

Petitjean i njegov saveznik u utorak su uzeli taoce u crkvi u Normandiji i ubili svećenika prerezavši mu grlo.

Drugi napadač ranije je identificiran i to je francuski državljanin Adel Kermiche, koji je bio pod elektroničkim nadzorom nakon što je dva puta pokušao otputovati u Siriju.

Kermichea (29) je ubila policija nakon što je tijekom jutarnje mise u katoličkoj crkvi na sjeveru Francuske uzeo taoce. Tijekom talačke krize, za koju je poslije odgovornost preuzela teroristička Islamska država, napadači su ubili 86-ogodišnjeg svećenika i ozbiljno ranili jednu osobu. (Hina)