Obavijesti Video Pretražite Navigacija
19-godišnji muškarac

Francuska: Identificiran drugi napadač na crkvu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je prvi napadač u ovotjednom napadu na crkvu na sjeveru Francuske ranije identificiran, policija je identificirala i drugog napadača, 19-godišnjeg Abdela-Malika Nabila Petitjeana otprije poznatog sigurnosnim službama.

Policija je identificirala drugog napadača u ovotjednom napadu na crkvu na sjeveru Francuske, a riječ je o 19-godišnjem muškarcu otprije poznatom sigurnosnim službama zbog povezanosti s islamističkim militantima, doznaje se u četvrtak iz policijskih izvora.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zapad Afrike Prekinuli veze s Francuskom, primili ruske instruktore: ''Ovdje smo kako bismo uvježbavali vojsku'' Pronađene kosti nestalog dječaka Emilea tužan kraj potrage Pronašla je lubanju nestalog dječaka Emilea, ovo je njezino jezivo svjedočanstvo

Policija ga je identificirala kao Abdela-Malika Nabila Petitjeana iz grada na istoku Francuske na granici s Njemačkoj, rekli su pravosudni izvori za Reuters.

Sigurnosne službe u lipnju su o njemu otvorile poseban dosje kad se Petitjean radikalizirao, navela je policija. Vlasti su objavile da je otprilike 10.500 takvih osoba u Francuskoj.

Petitjean i njegov saveznik u utorak su uzeli taoce u crkvi u Normandiji i ubili svećenika prerezavši mu grlo.

Drugi napadač ranije je identificiran i to je francuski državljanin Adel Kermiche, koji je bio pod elektroničkim nadzorom nakon što je dva puta pokušao otputovati u Siriju.

Kermichea (29) je ubila policija nakon što je tijekom jutarnje mise u katoličkoj crkvi na sjeveru Francuske uzeo taoce. Tijekom talačke krize, za koju je poslije odgovornost preuzela teroristička Islamska država, napadači su ubili 86-ogodišnjeg svećenika i ozbiljno ranili jednu osobu. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene