Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Grčki braća i sestre djevojčice Marie, kažu da ne žele da se ona vrati u Bugarsku, već da živi s njima.


'Želimo da se Maria vrati kući. Od početka, mi i odvjetnici govorimo da smo Mariu dobili od Bugara i nije pravedno da raste u milostinji kada ima svoju obitelj', rekao je mladić Marinos, koji je oženjen za jednu od kćeri grčkog para kod kojeg je policija pronašla Mariu, objavio je Reuters.

Vezani članci Koronavirus u Grčkoj Grčka zbog početka turističke sezone popušta epidemiološke mjere Slika nije dostupna Romi Mariu pripremali za brak, trebala se udati s 12 godina?!

'Ne bi trebali dozvoliti da Maria ide u neku instituciju u Bugarskoj, ona bi trebala biti ovdje', dodaje Marinos. Odvjetnik grčkog para koji je odgajao Mariu, rekao je da će se boriti pravnim sredstvima kako bi im vratili Mariu.

>> Preokret u slučaju 'Plavog anđela'

Podsjetimo, grčka policija je tijekom racije u romskom naselju pronašla djevojčicu, a DNK testiranje pokazalo je kako joj biološki roditelji nisu Eleftheria Dimopoulou i Christos Sali, osobe koje su se tako predstavljale, već Sashka Ruseva iz Bugarske.

Ona tvrdi da je Mariu u Grčkoj ostavila kada je imala sedam mjeseci, jer se nije mogla brinuti o njoj. Sada se istražuje je li Sashka prodala djevojčicu grčkom paru.

Marijina priča dovela je do velike istrage o posvojenoj djeci u Grčkoj. Naime, više od 100 bugarske djece posvojeno je iz grčke bolnice u kojoj je rođena Maria. Sumnja se da je i njezino posvojenje vjerojatno dio organiziranog kriminalnog sustava prodaje bugarske djece Grčkoj.

Trenutačno grčka policija provodi opsežnu istragu u arhivima bolnice u Lamiji i registru općine. Maria je rođena u toj bolnici 31. siječnja 2009.

Sumnja se da su u kriminalnu operaciju bili uključeni bolnica i zaposlenici općine. 'Postoje dokazi da su zaposlenici u bolnici mijenjali dokumente povezane s rođenjem djece, većinom onih koje su rodile Bugarke koje su željele svoju djecu dati na posvajanje. Sada čekamo rezultate istrage', piše grčki portal zougla.gr, prenosi bugarski portal Novinite.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook