Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sestra je traži

Preokret u slučaju 'Plavog anđela'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bugarska obitelj Rusev, čije je dijete pronađeno u Grčkoj u jednome romskom naselju, u subotu je zatražila da četverogodišnju Mariju Rusev vrate kući u bugarsko selo Nikolajevo.

Katija Ruseva, 20-godišnja plavokosa mlada žena blijede puti, starija sestra napuštene djevojčice Marije, pronađene nedavno u romskome naselju u Grčkoj, s nestrpljenjem očekuje sestrin povratak u Nikolajevo u kojem živi u krajnjem siromaštvu u blatnoj straćari zajedno s ostatkom obitelji. "Vratite nam Mariju", vikala je danas Katija, dodavši kako strahuje da socijalna služba ne oduzme Mariju po njezinu povratku u Bugarsku.

Pročitajte i ovo Snažan potres pogodio Grčku Magnitude 5,7 Dva snažna potresa pogodila Grčku: "Bilo je kao da se kuća vrti u krug" Slika nije dostupna DNK na analizi Tko je zapravo Maria? Potraga za roditeljima 'plavog anđela'

Zabrinuta je i zbog toga što su njihovi roditelji Saša i Atanas Rusev, osumnjičeni za prodaju bebe za što im prijeti šestogodišnja zatvorska kazna, u petak ujutro nestali iz romskoga naselja Nikolajevo zajedno s još troje plavokose djece. Naime, socijalna služba sinoć im je pokušala oduzeti to troje djece, no u pomoć su priskočili susjedi.

Katija Rusev rekla je za France presse da njezina majka nikad ne bi prodala dijete za novac, a Saša Ruseva, njezina majka, nedavno je rekla da je prije četiri godine, dok je u Grčkoj radila kao beračica maslina, rodila djevojčicu koje je bila prisiljena odreći se jer je obitelj bila presiromašna da bi se i on njoj brinula.

>> VIDEO DNK potvrdio: Bugarka je majka 'plavog anđela'

Četverogodišnja Marija u privremenom je smještaju otkad ju je prošle nedjelje pronašla grčka policija u jednome romskom naselju. Nakon toga je otkriveno da djevojčica nije kći grčkoga romskog para s kojim je živjela, zbog čega su 39-godišnji muškarac i njegova 40-godišnja žena u ponedjeljak optuženi za "otmicu" te smješteni u pritvor u očekivanju suđenja. Tvrde da im je djetetova majka, bugarska Romkinja, povjerila dijete jer se nije mogla za njega brinuti.

Bugarska liječnica Draga Tončeva, profesorica genetičke medicine i članica sofijske Medicinske akademije iznijela je pretpostavku prema kojoj bi albinizam, rijedak genetski poremećaj, mogao biti uzrok blijede puti i plave kose djevojčice Marije i njezinih braće i sestara.

"Albinizam je genetski poremećaj koji se manifestira nedostatkom pigmenta kože, očiju i kose. Postoje indicije za takvu bolest kod djece koju sam vidjela na televiziji", rekla je Tončeva. Tomu u prilog ide i činjenica da je petero od desetero djece romskoga bračnog para Rusev svijetle puti i kose. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene