Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Diplomatski incident

Hrvatski veleposlanik u Njemačkoj: 'Ne dijelite te brošure!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Njemačkoj je zbog korištenja hrvatskog jezika na brušurama koje se obraćaju izbjeglicama, izbio pravi diplomatski incident.

Hrvatski veleposlanik u Njemačkoj, Ranko Vilović, traži da se povuče distribucija letaka koji su napisani i na hrvatskom jeziku, a namijenjeni distribuciji među migrantima i izbjeglicama.

Pročitajte i ovo Brod koji je prevozio migrante Pokušaj dolaska u Europu UN: 45 migranata nestalo, a četiri mrtve migrantice u dvije tragedije na Sredozmlju Ilustracija Umrli ili nestali Mediteran je grobnica: Više od 2500 ljudi izbrisan je gotovo svaki trag, željeli su samo jedno

Povod za distribuciju letka, koji je pisan na njemačkom, francuskom, engleskom, ruskom, arapskom, turskom i hrvatskom, jest karneval u Moenchengladbachu za migrante i izbjeglice.

Hrvatski veleposlanik u Njemačkoj, Ranko Vilović, od Karnevalskog društva Moenchengladbacha (MKV), zatražio je da ne distribuiraju te letke, jer izbjeglica iz Hrvatske u Njemačkoj - nema.

Vilović je u pismu MKV-u poručio da su Hrvati najbolje integrirana manjinska skupina u Njemačkoj. "Sukladno s tim, smatramo neprikladnim uvrštavanje hrvatskog jezika na brošuru, koja se obraća novopridošlim izbjeglicama i tražimo da se te brošure ne dijele u Moenchengladbachu i drugim gradovima", pojašnjava Vilović u pismu koje prenosi rp-online.de.

Bernd Gothe, šef Karnevalskog društva u Mönchengladbachu odluku je obrazložio riječima: "Hrvatski smo izabrali kao jedan od jezika koji su rašireni na Balkanu."

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene