Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova era srpske politike?

Favoritkinja za premijerku Srbije - Evo koje su njezine čvrste veze s Hrvatskom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Među glavnim favoritima za mjesto premijera Srbije, uz gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića i lidera Socijalističke partije Ivicu Dačića, nalazi se i ministrica državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić. Ne bi to bilo neobično da nije riječ o prozapadno orijentiranoj ženi koja ne skriva svoju homoseksualnu orijentaciju i čiji su korijeni hrvatski.

Srbijansku ministricu državne uprave i lokalne samouprave prije sedam godina ekipa Nove TV snimila je s društvom na gliseru - pri kontroli pomorskoga prometa.

Pročitajte i ovo Screenshot Velika greška Hoće li se Dankin ubojica izvući? "Bojim se da je ovime slučaj doveden u slijepu ulicu" Ana Brnabić prosvjedi u Srbiji Brnabić optužuje Zapad: "Zahvaljujem ruskim službama koje su nam rekle što se sprema u Beogradu"

"Krenuli smo uobičajeno s plaže na kojoj nema puno kupača, na kojoj su samo čamci, pa sam malo brže krenula", tada je objasnila Ana Brnabić.

Djedovinu na Krku obitelj je obnovila i svake godine uživaju u ovom miru.

"Ona je svoje djetinjstvo provela u Staroj Baški. I ona i brat cijele su sezone bili tu kod djeda i bake", rekla je Stanka Sindičić iz Stare Baške.

Ovdje je bila i kada je stigao poziv tadašnjeg srbijanskog premijera Aleksandra Vučića koji ju je pozvao u Vladu, na mjesto ministrice koje je prihvatila. Ni to ju nije promijenilo: "Ona je uvijek nasmijana, uvijek lijepo priča i uvijek bi pomogla", kaže Stanka Sindičić.

U Staru Bašku uvijek dobrodošla

"Mogu reći da nam je kao mještanima svima drago što je gospođa Ana uspjela. Oni su vrlo dragi, pristojni, uljudni ljudi", rekao je Davor Pijaca iz Stare Baške.

I baš zbog tih obiteljskih vrlina i lokalni političari nadaju se da bi na čelo srbijanske Vlade mogla zasjesti, kako vole reći, njihova Ana.

"Njezin dolazak na mjesto premijerke neće utjecati na njezinu odluku daljnjeg boravka u Staroj Baški, naravno u onom momentu kad ona to odluči i kako joj protokol bude dozvoljavao", rekao je načelnik općine Punat Marinko Zic.

Mještani se nadaju da neće zaboraviti svoju Staru Bašku, a policajci s kojima se srela prije sedam godina na ljetovanju - mogli bi biti zaduženi za njezino osiguranje.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene