Policija traga za više osoba i dva automobila za koje sumnja da su korišteni u ubojstvu Darka Mijovića i Nikole Jovanovića u Berlinu, objavili su tamošnji mediji.

Galerija


Navodi se i da je među osumnjičenima državljanin Hrvatske koji se jedno vrijeme bavio kickboxingom i drugim borilačkim sportovima.

Vezani članci Angela Merkel i Andrej Plenković - 3 Andrej Plenković se u Berlinu sastao s Angelom Merkel: "Njemačka vidi Hrvatsku kao dio trokuta" Ivana Petrović Ivana Petrović analizira sastanak Plenkovića i Merkel: "Glavne teme bit će klima, Zapadni Balkan i gospodarstvo"

Njemačka policija sumnja da je taj hrvatski državljanin jedna od osoba koje su izrešetale crnogorske državljane u stanu u Berlinu, piše Blic.

Darko Mijović iz Podgorice i Nikola Jovanović iz Danilovgrad ubijeni su u Njemačkoj, a u toj pucnjavi, ranjeni su i Miloš Pavićević, također iz Crne Gore i i državljanin Srbije Miloš Vesković.

Prema podacima crnogorske policije, obojica ubijenih bili su bliski takozvanom škaljarskom klanu, a s tom kriminalnom grupom iz Kotora povezana su i dvojica ranjenih.

Prema prvim rezultatima istrage, nekoliko zasad neidentificiranih osoba, upalo je u stan u kojem su bili Mijović, Jovanović, Pavićević i Vesković i ispalilo na desetke metaka u njih četvoricu, nakon čega su pobjegli.

Policija je došla na mjesto događaja, a ozlijeđenima je pružena prva pomoć. Odmah je utvrđeno da je u pitanju nastavak rata "kavačkog" i "škaljarskog klana", o čemu je pisao i RT Deutch.

Berlinska policija provjerava kada su ubijeni i ranjeni ušli i Njemačku i čime su se bavili u toj državi.

Policajci su iz zgrade u kojoj je došlo do ubojstva evakuirala sve stanare jer je utvrđeno da postoji mogućnost da je u nekom od stanova ili vozila parkiranih ispred zgrade postavljen eksploziv, zbog čega je izvršena detaljna provjera terena.

Glasnogovornik njemačke policije rekao je tek da na slučaju radi veliki broj policajaca. Jedan od ranjenih u pucnjavi, helikopterom je prevezen do bolnice.

Oglasio se Ured Angele Merkel o puštanju pjesama Marka Perkovića Thompsona tijekom predizbornog skupa u Zagrebu