Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Američka državna tajnica Hillary Clinton u srijedu je odbacila glasine prema kojima predsjednik Barack Obama razmatra mogućnost da je uzme za svog potpredsjedničkog kandidata na izborima 2012. godine, rekavši da je to 'apsolutno ne zanima'.


Glasine je pokrenuo novinar Bob Woodward, autor nove knjige 'Obamini ratovi', kada je u utorak izjavio za CNN da je moguća kombinacija Obama-Clinton 'na stolu', te kako se vjeruje da bi Clinton unijela energiju u kampanju za izbore 2012., posebno među ženama.

Sadašnji potpredsjednik SAD-a Joe Biden, bivši predsjednik senatskog Odbora za vanjsku politiku, preuzeo bi dužnost državnog tajnika. Upitana o tim nagađanjima na konferenciji poslovnih žena u Washingtonu, Clinton je rekla da potpredsjednik Biden 'sjajno' radi svoj posao, te da ona 'apsolutno nema interesa i nema razloga raditi ništa drugo, nego samo odbaciti te priče i krenuti dalje'.

Vezani članci Slika nije dostupna Sastanak Baracka Obame i Hillary Clinton Slika nije dostupna Delegati demokrata za Floridu i Michigan na konvenciju s pola glasa

'Obojica smo jako sretni s onim što radimo', rekla je Clinton. Viši savjetnik u Bijeloj kući David Axelrod, izjavio je za NBC News u srijedu da su bilo kakva izvješća o zamjeni Bidena s Hillary Clinton na glasačkom listiću 2012. 'apsolutna fikcija'. 'Predsjednik je blagoslovljen da ima spektakularnog potpredsjednika i izvanrednu državnu tajnicu. Oni oboje rade sjajan posao i on ih želi zadržati na poslu', rekao je Axelrod za The Washington Post. (Hina)