Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Halo mama! Zovem te iz plinske komore!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uprava Muzeja Auschwitz žali se zbog nedoličnog ponašanja mladih Izraelaca tijekom posjete bivšem nacističkom koncentracijskom logoru.

Odavanje počasti žrtvama holokausta u Drugom svjetskom ratu Izraelcima je, čini se, manje važno od razgovora mobilnim telefonima, komentirali su izraelski mediji žalbe uprave Muzeja Auschwitz na ponašnje posjetitelja iz Izraela.

Pročitajte i ovo Izraelski pravni zastupnici - Tal Becker (L), Malcolm Shaw (C) i Gilad Noam (D) Teške optužbe Izrael pred sudom: ''Naše pravo ne može nam biti oduzeto. Vašu dvoličnost zapamtit će nebesa'' Zgrada Slovenskog parlamenta Možda se pridruže tužbi JAR-a Zemlja u susjedstvu razmatra tuženje Izraela: "Jasno je što se u Gazi događa''

U žalbi upućenoj izraelskom veleposlanstvu u Poljskoj i Ministarstvu obrazovanja u Jeruzalemu, navedeno je, između ostalog, da Izraelci koriste mobilne telefone čak i u nekadašnjim plinskim komorama.

Uprava je stoga zatražila od Ministarstva da osigura poštivanje osnovnih normi ponašanja - ne paliti svijeće u barakama, kako ne bi izbio požar te ne koristiti mikrofone i mobitele.

Posjetitelji iz Izraela telefoniraju tijekom obilaska Auschwitza usprkos jasnim zahtjevima da to ne čine. Često se mogu čuti riječi: 'Halo, mama, pogodi gdje sam! U Auschwitzu! Zovem te iz plinske komore!'.

Poljski dužnosnici također su se žalili na izraelske tinejdžere, koji šetaju ulicama zavijeni u izraelske zastave. Zbog toga organizatori Marša živih, koji se organizira svake godine na Dan holokausta, razmišljaju o tome da ih prestanu pozivati na taj događaj.

Grupe iz Izraela stižu u Poljsku u pratnji naoružanih čuvara izraelske sigurnosne službe, što predstavlja dodatan problem organizatorima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene