Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pristup stranici blokiran

Hakeri napali internetsku stranicu NATO-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Internetska stranica koja objavljuje službena priopćenja NATO-a, ali koja ne sadrži 'osjetljive informacije', vjerojatno je bila žrtvom informatičkog napada, objavio je Savez, koji je borbu protiv informatičkih napada proglasio jednim od svojih prioriteta.

'Policijske službe zadužene za informatičke zločine izvijestile su NATO da je jedna od stranica Saveza napadnuta, a tu stranicu održava jedna vanjska tvrtka', stoji u priopćenju Saveza.

Napadnuta stranica 'e-bookshop' NATO-a, 'je namijenjena javnosti' i omogućava pristup priopćenjima i sličnim objavama Saveza. U priopćenju se ističe da se na stranici 'ne nalaze tajni i povjerljivi dokumenti'.

Pristup stranici 'je blokiran, a pretplatnici su obaviješteni'.

Novi 'strateški koncept' NATO-a, odobren u studenome prošle godine, poziva na obranu od informatičkih napada i ta se borba smatra prioritetnom.

Stručnjak NATO-a Luc Dandurand je 7. lipnja na konferenciji u Tallinnu kazao da Savez želi pojačati to područje obrane stvarajući 'crvenu cyber skupinu' koja bi trebala pridonijeti razvoju obrane od informatičkih napada. (Hina)

Pročitajte i ovo Kosovska policija Obavještajci objavili Zabrinjavajući izvještaj: "Putinu je potreban novi sukob u Europi i pronašao je idealno mjesto - Balkan" Ilustracija na obali Crnog mora NATO povlači potez koji će sigurno razbjesniti Putina

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene