Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tražili pregovore

Gruzija: Oporba se nije uspjela sastati sa Sakašvilijem

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gruzijska oporba koja se u petak, prvi put otkako je prije mjesec dana počela prosvjedovati protiv predsjednika, sastala s bliskim suradnikom Mihaila Sakašvilija, nije se uspjela dogovoriti o susretu s potonjim.

'Nije postignut nikakav dogovor', rekao je Gibaz Sanikidze, predstavnik oporbe, nakon susreta s predsjednikom parlamenta Davidom Bakradzeom, Sakašvilijevim saveznikom. 'Tražili smo da se susret oporbenih vođa i predsjednika mora bezuvjetno održati. Naši protivnici nisu za to bili spremni', kazao je.

Pročitajte i ovo Kamala Harris ugošćuje člana izraelskog ratnog kabineta U ponedjeljak Potpredsjednica SAD-a sastat će se sa članom izraelskog ratnog kabineta Marija Vučković, ministrica poljoprivrede 10 najvažnijh točaka Ministrica Vučković nakon sastanka s poljoprivrednicima: "Manje-više je sve uvaženo"

>> U Gruziji sukobi oporbe i policije

Bakradze je pak rekao da je oporba odbila razgovarati o predloženim političkim reformama. 'Drugoj strani smo iznijeli prijedloge za reforme koje smatramo nastavkom puta prema razvoju demokracije. Nažalost, druga strana ima drukčije mišljenje i misli da susret nije organiziran radi uspostave dijaloga, već radi pripreme drugih susreta', dodao je.

Oporba je u četvrtak predložila pregovore, ali samo izravno s gruzijskim predsjednikom, a dan ranije su izbili žestoki sukobi prosvjednika i policije. Sakašvilijevi protivnici prosvjeduju već mjesec dana, tražeći njegovu ostavku i optužujući ga za katastrofalni rat s Rusijom u kolovozu i za autoritarno vladanje.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene