Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Teška situacija

Grčka: Predlaže se nestranačka Vlada

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sastanak trojice čelnika grčkih političkih stranaka s predsjednikom države Karolosom Papouliasom radi formiranja koalicijske vlade završio se u ponedjeljak navečer nakon jednosatne rasprave bez izjava za novinare.

Trojica čelnika, koji su iz predsjedničke palače izašli smrknuta lica, trebaju dati izjave pošto dođu u sjedište svojih stranaka. Pozivajući se na kratak razgovor s njihovim suradnicima, novinar javne televizije je zaključio da se nisu odgovorili i da će se pregovori nastaviti.

Venizelos je izjavio da nije optimist glede mogućnosti formiranja koalicijske vlade, ali je pozvao sve stranke koje sudjeluju u razgovorima da ne odustaju sve do postizanja rješenja. 'Stvari su vrlo teške, ja nisam optimist', rekao je.

Pročitajte i ovo Zlatna poluga I banke ulažu Zlato nikad nije bilo skuplje, a cijena će mu još porasti. I ne, to nije dobra vijest Kim Jong Un Problematično izvješće Sjeverna Koreja protiv G7: "Oni su glavni izvor opasnosti za globalni mir"

>> Euro nikad niži u odnosu na dolar, traži se izlazak Grčke

Grčki predsjednik Karolos Papoulias predložio je čelnicima triju stranaka koje žele spriječiti izlazak Grčke iz eurozone da formiraju vladu s nestranačkim osobama koje će imati potporu parlamenta, rekao je predsjednik socijalističke stranke Evangelos Venizelos.

Venizelos je izrazio potporu ideji o tehničkoj vladi, a čelnik desničarske Nove demokracije Antonis Samaris izrazio je spremnost za raspravu o tom prijedlogu, dok se čelnik ljevičarske stranke Dimar, Fotis Kouvellis, distancirao od prijedloga predsjednika Papouliasa.

Novi sastanak s čelnicima svih političkih stranaka, osim neonacističke stranke Chryssi Avghi (Zlatna zora), treba se održati u utorak u 13.00 sati po srednjoeuropskom vremenu, kazao je Venizelos, bivši ministar financija, nakon sastanka. (Hina)
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene