Obavijesti Video Pretražite Navigacija
pronašli ga mrtvog

Gradonačelnik Seula ostavio oproštajno pismo i ispričao se svima, bio je pod istragom zbog seksualnog uznemiravanja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gradonačelnikova kći prijavila je nestanak svog oca u četvrtak popodne nakon što je napustio službenu rezidenciju. Njegovo tijelo pronašli su malo iza ponoći u sjevernom dijelu grada, a oproštajnu poruku ostavio je na radnom stolu.

Seul će proglasiti petodnevnu žalost za gradonačelnika Park Won Soona, kojeg je u četvrtak navečer policija pronašla mrtvog, priopćio je u petak glasnogovornik gradskih vlasti.

Pročitajte i ovo Ilustracija "Zdravstveni centar" Popila je piće u wellness-centru i umrla, sumnja se što je bilo u njemu Pogreb žrtve nasilja na Zapadnoj obali Na Zapadnoj obali Izraelski doseljenici u valu nasilja ubili dvojicu mladih Palestinaca

Taj 64-godišnji gradonačelnik pronađen je mrtav u sjevernom dijelu glavnog grada nešto iza ponoći, nekoliko sati nakon što je njegova kći prijavila nestanak.

Ispred gradske vijećnice bit će postavljen odar kako bi se stanovnici 10-milijunske metropole mogli oprostiti od gradonačelnika. To je prvi put da grad organizira jednu takvu oproštajnu ceremoniju.

Gradonačelnikova kći prijavila je nestanak svog oca u četvrtak popodne nakon što je napustio službenu rezidenciju i izgovorio, kako joj se činilo, "posljednje riječi" te je policija krenula u sedmosatnu potragu.

Prema medijskim napisima, policija misli da je Park možda počinio samoubojstvo. U oproštajnom pismu Park se ispričao "svima", posebice svojoj rodbini kojoj je, kako je rekao, "samo nanio bol". Zatražio je da bude kremiran.

Razlozi njegova nestanka su nejasni, no mediji navode da bi mogao biti povezan s optužbama za seksualno uznemiravanje. Protiv njega je nedavno s tim u vezi podnesen prigovor, a policija ga je ispitala u srijedu.

Park je bio omiljen gradonačelnik i dva puta je biran za glavnog čovjeka gradskih vlasti Seula. Prethodno je radio kao odvjetnik za pitanja ljudskih prava i bio je aktivan u udrugama civilnog društva.

Liberali su ga vidjeli kao potencijalnog kandidata na predsjedničkim izborima 2022.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene