Park Won Soon
Park Won Soon Foto: Afp

Park je napustio službenu rezidenciju u 10:40, nosio je crnu kapu i ruksak. Otkazao je politički sastanak zakazan za četvrtak ujutro. Njegovo tijelo pronađeno je na sjeveru grada.


Južnokorejska policija objavila je u četvrtak da je pronašla tijelo gradonačelnika Seula Parka Won Soona nakon što je njegova kći prijavila nestanak, javlja novinska agencija Yonhap

Vezani članci Ivan Penava, gradonačelnik Vukovara Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava pozitivan na koronavirus, testirat će se i Medved te Capak Milan Bandić - 1 Bandić o napadu na policajca: "Najoštrije osuđujem ovaj bezočni čin nasilja"

U opsežnu potragu bilo je uključeno oko 600 policajaca koji su ga uz pse tragače i dronove tražili u okrugu Seongbuk-dong u sjevernom Seulu, gdje su ubrzo i pronašli njegovo tijelo. Ondje je posljednji put zabilježen signal s njegova mobitela. Njegova kći prijavila je njegov nestanak i navela da mu je mobitel isključen.

Park je napustio službenu rezidenciju u 10:40, nosio je crnu kapu i ruksak. Otkazao je politički sastanak zakazan za četvrtak ujutro, navodi se u više lokalnih izvješća.

Park je gradonačelnik Seula od 2011., a liberali ga vide kao potencijalnog kandidata na predsjedničkim izborima 2022.