Park Won Soon
Park Won Soon Foto: Afp

Park je napustio službenu rezidenciju u 10:40, nosio je crnu kapu i ruksak. Otkazao je politički sastanak zakazan za četvrtak ujutro. Njegovo tijelo pronađeno je na sjeveru grada.


Južnokorejska policija objavila je u četvrtak da je pronašla tijelo gradonačelnika Seula Parka Won Soona nakon što je njegova kći prijavila nestanak, javlja novinska agencija Yonhap

Vezani članci Potraga na rijeci, ilustracija Traže ga i policija i HGSS: Pecao na Savi, prevrnuo se i potonuo Dario Zurovec (Foto: Robert Anic/PIXSELL) HDZ Svete Nedelje nakon objave gradonačelnika: "Naši članovi nisu bili ispred vaše kuće, ako ste ih prepoznali, zašto ih niste prijavili?"

U opsežnu potragu bilo je uključeno oko 600 policajaca koji su ga uz pse tragače i dronove tražili u okrugu Seongbuk-dong u sjevernom Seulu, gdje su ubrzo i pronašli njegovo tijelo. Ondje je posljednji put zabilježen signal s njegova mobitela. Njegova kći prijavila je njegov nestanak i navela da mu je mobitel isključen.

Park je napustio službenu rezidenciju u 10:40, nosio je crnu kapu i ruksak. Otkazao je politički sastanak zakazan za četvrtak ujutro, navodi se u više lokalnih izvješća.

Park je gradonačelnik Seula od 2011., a liberali ga vide kao potencijalnog kandidata na predsjedničkim izborima 2022.