Obavijesti Video Pretražite Navigacija
133 ubijenih

Vojni analitičar Ivica Mandić prokomentirao je teroristički napad u Rusiji: "Moskva je bila relativno lagan cilj"

Aktualno Galerija Ivica Mandić o situaciji u Rusiji Ivica Mandić o situaciji u Rusiji Foto: DNEVNIK.hr Ivica Mandić o situaciji u Rusiji Ivica Mandić o situaciji u Rusiji Foto: DNEVNIK.hr Ivica Mandić, Romina Knežić i Petar Pereža Ivica Mandić, Romina Knežić i Petar Pereža Foto: DNEVNIK.hr +0 Ivica Mandić, vojni analitičar Galerija 1/4 >>
Vojni analitičar Ivica Mandić gostovao je u Dnevniku Nove TV i prokomentirao teroristički napad u Moskvi.

Vojni analitičar Ivica Mandić gostovao je u subotu u Dnevniku Nove TV i govorio o terorističkome napadu koji se u petak dogodio u Moskvi i u kojemu je ubijeno više od 133 osoba, a za koji je odgovornost preuzela tzv. Islamska država.

Pročitajte i ovo Islamska država objavila fotografiju napadača koji su navodno odgovorni za napad u Rusiji Užas u Rusiji Islamska država objavila fotografiju napadača: Ovo su muškarci odgovorni za pokolj u Moskvi

Na pitanje misli li da je Islamska država odgovorna za napad u Moskvi rekao je to teško reći, iako je vrlo moguće.

"Brzo smo zaboravili Drugi čečenski rat koji je prekinut usponom Putina. Nanijeli su strašne zločine tamo, a kasnije i u Siriji. Grupacija ISIS-a je šarena grupacija u kojoj je bilo i građana Republike Hrvatske.

Otvorio im se prostor kontrole Moskve i stanja u Rusiji, kako zbog izbjegličkog vala, a s druge strane zbog angažiranja sigurnosnih službi i policije na primarnim zadaćama, tj. organizaciji ratnih operacija u Ukrajini. Zato je Moskva bila lagan cilj."

Pročitajte i ovo Napad na koncertnu dvoranu u Moskvi Spašavali goli život Svjedoci o paklu koji su prošli u dvorani u Moskvi: "Svi su vrištali, svi su trčali. Bilo je strašno, poput noćne more"

Prokomentirao je i komentare Vladimra Putina i umješanost Ukrajine u napad.

"Jedna od opcija, u smislu da se Ukrajinu dovede u središte s ovim napadom, vjerojatno će biti takvih napada Rusije. Ruskoj federaciji ovo nije prvi put da je doživjela teroristički napad. Bilo je kazalište, pa škola, a sad i ovo.

Razlog je naprosto ogromna količina oružja između Rusije i Ukrajine i pitanje je otkud su se naoružali i imalju li kakve veze s postrojbama koje se bore na ukrajinskoj strani, ali su ruskog podrijetla", rekao je Mandić i izrazio sumnju u to.

"Ono što znamo je da službena Ukrajina, kako oružarne snage tako i policijsko vodstvo, nemaju bilo kakve veze s ovime", dodao je.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Ukrajina odbacila optužbe Putin u teror umiješao Ukrajinu: "Napadači su bježali prema granici, čekao ih je prolaz"

"Moguće je u velikim urbanim centrima i to se očekuje, makar da se na početku izazove halo-efekt koji bi govorio o velikoj prisutnosti sigurnosnih snaga", odgovorio je na pitanje o tome očekuje li se pojačana razina ograničenja i kontrola.

"Napadi se ne mogu spriječiti kontrolom, već nečime što mi ne vidimo, a to su operacije tajnih službi koje su jasno usmjerene da se bore protiv ovakvih napada", objasnio je.

"Putinova javna izjava da je temeljni cilj tajnih službi boriti se protiv unutarnjih izdajnika, službe je vjerojatno navela na krivi put."

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene