Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ubojstvo ruske novinarke Ane Politkovskaje je "političko ubojstvo, osveta", ocijenio je bivši sovjetski predsjednik Mihail Gorbačov u intervjuu objavljenom u talijanskom dnevnom listu La Repubblica.


"Jasno je da su ju htjeli ušutkati. To je težak udarac za slobodu tiska i za one koji se bore za demokraciju naše zemlje", dodao je. 

Vezani članci Slika nije dostupna Putin: otkrit ćemo ubojice Politkovskaje Slika nije dostupna Ruska policija zaplijenila računalo ubijene Ane Politkovskaje

Bivši predsjednik je ocijenio da je prejednostavna "teza prema kojoj je to bila novinarka koju vlast nije voljela pa ju je ušutkala". Ana Politkovskaja je bila "uznemirujuća novinarka i imala je više neprijatelja", dodao je.

Podsjetivši da su teme koje je obrađivala bile "Čečenija i korupcija u vojsci i u zemlji", on je ocijenio da se istraga mora voditi u ta dva smjera.

Gorbačov je odbacio mogućnost upletenosti čečenskog proruskog premijera Ramzana Kadirova u to ubojstvo koje "ne bi bilo u njegovom interesu" u trenutku kada se manje govori o Čečeniji.

Glasnogovornik Kadirova jučer je kritizirao glasine o
upletenosti premijera u ubojstvo novinarke.