Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Gorbačov: Ubojstvo Politkovskaje je političko

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ubojstvo ruske novinarke Ane Politkovskaje je "političko ubojstvo, osveta", ocijenio je bivši sovjetski predsjednik Mihail Gorbačov u intervjuu objavljenom u talijanskom dnevnom listu La Repubblica.

"Jasno je da su ju htjeli ušutkati. To je težak udarac za slobodu tiska i za one koji se bore za demokraciju naše zemlje", dodao je. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Putin: otkrit ćemo ubojice Politkovskaje Slika nije dostupna Oštre osude ubojstva ruske novinarke

Bivši predsjednik je ocijenio da je prejednostavna "teza prema kojoj je to bila novinarka koju vlast nije voljela pa ju je ušutkala". Ana Politkovskaja je bila "uznemirujuća novinarka i imala je više neprijatelja", dodao je.

Podsjetivši da su teme koje je obrađivala bile "Čečenija i korupcija u vojsci i u zemlji", on je ocijenio da se istraga mora voditi u ta dva smjera.

Gorbačov je odbacio mogućnost upletenosti čečenskog proruskog premijera Ramzana Kadirova u to ubojstvo koje "ne bi bilo u njegovom interesu" u trenutku kada se manje govori o Čečeniji.

Glasnogovornik Kadirova jučer je kritizirao glasine o
upletenosti premijera u ubojstvo novinarke.


Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene