Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ruski predsjednik Vladimir Putin nakon susreta s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel u Dresdenu izjavio je da će njegova vlada učiniti sve da se razriješi ubojstvo poznate novinarke Ane Politkovskaje.


Njemačka kancelarka je međutim naglasila da će njezina vlada nastaviti s dosadašnjom politikom razvitka dobrih odnosa s Ruskom Federacijom, ali uz istodobnu kritiku nekih negativnih pojava u Rusiji poput kršenja ljudskih prava i slobode medija.

Vezani članci Slika nije dostupna Devet najšokantnijih tajni WikiLeaksa Slika nije dostupna FOTO: Deset najmoćnijih osoba na svijetu

Dolazak ruskog predsjednika u Dresden, u kojem je nekada službovao kao špijun KGB-a, bio je praćen prosvjedima zaštitnika ljudskih prava koji su negodovali zbog nedavnog ubojstva ruske novinarke Ane Politkovskaje. Putina su središtu grada dočekali transparenti s natpisima "Ubojico, ovdje nisi poželjan".

Putin je to ubojstvo opisao kao "tragediju" i "zločin koji nece
ostati nekažnjen", ali je jednako tako pokušao umanjiti njegovu
važnost. "Utjecaj Politkovskaje u Rusiji je bio mnogo manji nego što se to na Zapadu misli", zaključio je Putin.

Angela Merkel je naglasila da će njezina vlada nastaviti s dosadašnjom politikom razvitka dobrih odnosa s Ruskom Federacijom, ali je izrazila i kritiku na račun slobode medija u Rusiji. "Sloboda medija je usko povezana s razvojem demokracije", rekla je Merkel. 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju