Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Vaš intervju s predsjednikom'

Googleova cenzura na djelu: Izbacili pitanja za Obamu vezana uz legalizaciju marihuane

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bijela kuća u suradnji s Googleom održala je natječaj na kojem su građani dobili priliku postaviti pitanja predsjedniku Obami, no problem je nastao kad je Google izbacio 'škakljiva' pitanja.

Bijela kuća organizirala je natječaj pod nazivom 'Vaš intervju s predsjednikom' na kojem su građani putem e-mailova, videa, SMS-a i slično, dobili priliku postaviti pitanja Baracku Obami. Za ta pitanja se moglo i glasovati, a ona s najviše glasova bila su postavljena predsjedniku na video-intervjuu. Ipak, jedno je pitanje, iako na drugom mjestu po broju glasova, vješto je zaobiđeno zbog svoje 'škakljive' prirode'

Pročitajte i ovo Ilustracija Alat političke kontrole Mjesecima im ne dopuštaju pristup internetu: Tvrtke propadaju, studenti ne mogu studirati, socijalna pomoć ne stiže... Ilustracija komentar Lane Ružičić Idem i ja. Ne, ti ne. Zašto ne? Zato jer ne.

>> Ostojić: Nećemo legalizirati marihuanu, svaka droga je zlo!

Umirovljeni policajac iz Los Angelesa Stephen Downing objavio je na Youtubeu svoje pitanje predsjedniku Obami. Pitanje je bilo vezanu za legalizaciju marihuane, a prema broju glasova bilo je na drugom mjestu. No kada je došlo vrijeme za postavljanje pitanja, upravo ovo je bilo vješto zaobiđeno, zajedno sa još desetak pitanja vezanih za propali 'rat protiv droge' i legalizaciju marihuane koja su kasnije bila i izbrisana uz objašnjenje da su 'neprimjerena'.

'Gospodine predsjedniče, moje je ime Stephen Downing i umirovljeni sam policajac iz Los Angelesa. U svom dvadesetogodišnjem iskustvu zaključio sam da su se politike protiv droge u ovoj zemlji pokazale kao potpuni promašaj. Prema posljednjem istraživanju pokazalo se broj Amerikanaca koji podupiru legalizaciju marihuane znatno povećao za razliku od onih koji još uvijek podupiru zabranu. Što vi kažete o ovom trendu porasta broja birača koji zahtjevaju više promjena u politici prema drogama nego što ste ih vi u ovom mandatu donijeli?' stoji u video pitanju postavljenom na Youtube.

Iako su na sam vrh zasjela pitanja vezana uz politiku prema drogama, na intervju se ipak našlo više mjesta za pitanja poput predsjednikovog omiljenog 'snacka' i o predsjednikovom iskustvu u tenisu, piše The Wrap.

'Smiješno je da su Google i Youtube tratili vrijeme na ovakva pitanja kada postoje puno ozbiljniji problemi. Vrijeme je da se o ovom problemu javno raspravi', reagirao je Stephen Downing.

Spomenimo i da se Bijela kuća ogradila od ovog problema, poslavši The Wrapu e-mail u kojem stoji da je pitanja koja će biti postavljena birao Google.

U priloženim videima pogledajte pitanje Stephena Downinga i isječak iz Obamina intervjua.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene